Visos Rusijos mastu buvo parodyta, kaip studijoje buvę žiūrovai pasibaigus laidai susigrūda prie „būgno“ ir graibsto maistą, kišasi jį į maišelius.

Šis epizodas buvo parodytas 2019 m. vasario 15 d. pagrindinio šalies kanalo eteryje. Jį taip pat buvo galima pamatyti ir svetainėje „YouTube“.

Pats L. Jakubovičius 2018 birželį prisipažino, kad po laidos filmavimo stengiasi laiku ištrūkti iš studijos, pažymi TJ.

„Nes visi puola prie būgno ir suvalgo viską, ką atnešė, – papasakojo laidos vedėjas. – Ir šį vaizdą reikia matyti. Pyragėlius grūdasi į kišenes, į užantį... Vyksta neįtikėtini dalykai. Administratoriai tik šaukia: „Atsargiai, nesutrypkite vaikų!“ Toks jausmas, kad jie ateina ten paėsti. Viską nušluoja.“

Minėtas momentas užfiksuotas nuo 49 minutės:

Laidos „Stebuklų laukas“, kuri buvo pradėta rodyti 1990 m. ir yra rodoma iki šiol.

„Blynų nuo kastuvo“ kūrėjų iniciatyva. „Stebuklų lauko“ žiūrovai po laidos veržiasi prie būgno maisto. Kai kurie kišasi maistą į maišus“, – šį vaizdo įrašą feisbuke pakomentavo „Echo Moskvy“ žurnalistas Aleksejus Naryškinas.

Tinklaraštininkas Ilja Varlamovas rašo: „Prieš jus žmonės, tiesiogine prasme dirbantys už maistą.“

I. Varlamovas pažymi, kad iš esmės dalinti maistą skurstantiems nėra blogai. „Bet šitaip demonstruoti eteryje, kaip žmonės puola prie maisto? Kaip reikia jų negerbti?“ – piktinasi jis.

Tokios maisto dalybos vyksta reguliariai jau kelerius metus.

I. Varlamovas pažymi, kad toks nemokamas davinys yra tie patys „blynai nuo kastuvo“ – pasityčiojimas iš žmonių.

„Norite išdalinti vaišes žmonėms – padenkite jiems stalą, duokite šakutes ir peilius. Ar „Ostankino“ nėra valgyklos?“ – stebisi tinklaraštininkas.

Posakis „valgo blynus nuo kastuvo“ tapo bendriniu po to, kai Rusijos Stavropolio gyventojai buvo vaišinami blynais tiesiog gatvėje, o blynai jiems buvo dalinami kastuvais.