Šiame vaizdo įraše pristatomas žurnalistinis tyrimas, rodantis, kad buvęs premjeras Dmitrijus Medvedevas valdo didžiulę prabangaus nekilnojamojo turto imperiją.

2017 metais A. Navalno Kovos su korupcija fondo (FBK) paskelbtas įrašas buvo peržiūrėtas platformoje „YouTube“ daugiau kaip 35 mln. kartų.

Tais pačiais metais teisėjai liepė pašalinti tam tikras to filmo dalis, priėmę įraše minimo milijardieriui Ališerui Usmanovui palankų sprendimą jo pateiktame ieškinyje.

Kaip per „Twitter“ pranešė FBK direktorius Ivanas Ždanovas, Maskvos teismas antradienį nusprendė, kad jis neįvykdė tos nutarties, ir skyrė jam 100 tūkst. rublių (1,2 tūkst. eurų) baudą.

A. Navalno bendražygis pripažino, jog laukė griežtesnės bausmės.

„Blogiausias šios nuobaudos aspektas yra pats teistumo faktas“, – pareiškė jis, išgirdęs verdiktą.

„Tačiau jei kažkam reikia, kad turėčiau teistumą, kad mūsų filmas, mūsų geriausias tyrimas dėl korupcijos, liktų „YouTube“... tebūnie“, – pridūrė I. Ždanovas.

Anksčiau antradienį paskelbtuose nuosprendžiuose kitas teismas irgi skyrė baudą FBK už Rusijos kontroversiško „užsienio agentų“ įstatymo pažeidimą. Pagal šį teisės aktą daugelis šalies nevyriausybinių organizacijų persekiojamos nuo 2012 metų.

Pernai teismas nutarė, kad Rusijos elito numanomą korupciją tiriantis FBK yra „užsienio agentas“. Anot teisėjų, organizacija yra gavusi iš užsienio pinigų politinei veiklai, todėl privalo žymėti visą savo medžiaga šiuo juodinančiu terminu.

Pats Fondas tvirtino, kad tučtuojau grąžino iš užsienio gautas neprašytas aukas ir vadino jas provokacija.

Po „užsienio agento“ bylos grupei nuolat buvo skiriamos baudos, o dvi gautos antradienį sudaro 600 tūkst. rublių (7 tūkst. eurų).

Vienas aršiausių Kremliaus kritikų A. Navalnas šalyje turi platų šalininkų tinklą. Per pastaruosius metus daugelis jų tapo policijos reidų taikiniais, arba buvo įšaldytos jų banko sąskaitos.