Tai V. Putinas pareiškė susitikęs su Rusijos kultūros veikėjais, valdžios pareigūnams ir konservatyvių normų sergėtojams vis dažniau bandant cenzūruoti meną.

Augantis Rusijos visuomenės pasipriešinimas naujovėms kelia šalies menininkų nerimą. Neseniai vienoje Maskvos meno galerijų buvo uždaryta vieno amerikiečių fotografo aktų paroda, papiktinusi ortodoksų vertybių sergėtojus. Sibiro Omsko mieste uolūs tikintieji ėmėsi veiksmų, kad būtų uždrausta rodyti miuziklą „Jesus Christ Superstar“, ir jų reikalavimas buvo patenkintas.

Penktadienio susitikime su prezidentu garsus rusų aktorius Jevgenijus Mironovas, Maskvoje įsikūrusio Valstybinio tautų teatro režisierius, paprašė V. Putino neleisti pareigūnams ir konservatyvių pažiūrų aktyvistų grupėms cenzūruoti meno. „Bet koks chuliganizmas, bet kokie bandymai uždaryti teatro spektaklį arba parodą yra visiškai nepriimtini ir turi būti griežtai baudžiami, kiek leidžia įstatymas“, – atsakė V. Putinas.
Tačiau jis pridūrė, kad „bet kokia laisvė turi ir kitą (medalio) pusę – atsakomybę“. „Riba tarp pavojingai vulgarių juokų ir išraiškos laisvės yra labai plonytė“, – pareiškė prezidentas.

Jis priminė 2015 metų išpuolį prancūzų satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje Paryžiuje, per kurį žuvo 12 žmonių; Anot V. Putino, ši ataka gerai iliustruoja religinių jausmų įžeidinėjimo pavojus. „Kyla klausimas, ar tiems karikatūrininkams reikėjo įžeisti tikinčiuosius musulmonus, – pareiškė jis. – Galbūt menininkai nenorėjo nieko įžeisti, bet įžeidė.“

„Turime to neužmiršti ir to neleisti, negalima skaldyti visuomenės“, – pridūrė V. Putinas.

Rusijos konservatyvių pažiūrų aktyvistų grupės labai atsigavo sugriežtėjus kontrolei šalies politinėje arenoje po V. Putino pergalės prezidento rinkimuose 2012 metais.