Skelbiama, jog į Ukrainos tranzitinę zoną per pasienio punktą „Doneck“ įvažiavo pirmieji Rusijos vilkikai. Iš tranzitinės zonos sunkvežimiams su Rusijos „humanitarine pagalba“ pajudėti kol kas neleidžiama. 

Ukrainos Nacionalinės gynybos ir saugumo tarybos atstovas Andrejus Lysenka patvirtino, jog trečiadienio vakarą į Ukrainos tranzitinę zoną įvažiavo keturi Rusijos vilkikai. Jų tikrinimas dar nepradėtas, rašo news.liga.net. 

Pasak A. Lysenkos, tikrinimo procedūra bus pradėta vos tik gavus reikiamus dokumentus. Tikimasi, jog tai įvyks ne anksčiau kaip ketvirtadienį. 

DELFI primena, jog susitarimas dėl krovinio patikros procedūros, po kurios butų leista į Ukrainos teritoriją įvažiuoti Rusijos kolonai, buvo pasiektas šeštadienį per kelias valandas trukusias derybas tarp Rusijos ir Ukrainos muitinės bei pasienio apsaugos pareigūnų.

Sekmadienį Rusijos ir Ukrainos pasieniečiai bei muitinės pareigūnai susitarė pradėti tikrinti pirmąją grupę iš 280 sunkvežimių, gabenančių rytų Ukrainai skirtos humanitarinės pagalbos siuntą.

Po pirmųjų patikrinimų antradienį pasirodė informacija, jog didelėje dalyje Rusijos vilkikų tėra gabenami du produktai - druska ir vanduo. 

Kijevas ir Vakarų šalys baiminasi, kad ta kolona gali būti klastingas Rusijos manevras, kuriuo siekiama sustiprinti menkstančias sukilėlių pajėgas, tačiau Maskva teigia tenorinti suteikti labai reikalingą pagalbą karo nuniokotam regionui.