Tai žurnalistams patvirtino ir Rusijos Irkutsko srities gubernatorius Igoris Kobzevas.

Lėktuvas An-12 nukrito už 7 km nuo Irkutsko, netoli Pivovarichos gyvenvietės.

„Matome tik viena – deja, visi žuvo. Rasta kūnų dalių. Remiantis kai kuriais duomenimis, [žuvo] penki – septyni žmonės. Dabar tikslinama pagal skrydžių sąrašą“, – nurodė gubernatorius.

Vienas informuotas šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad nelaimės vietoje rasti septynių žuvusiųjų palaikai.

„Rastos visų septynių žmonių, buvusių lėktuve, kūnų liekanos. Jas galima identifikuoti tik atlikus DNR tyrimą“, – sakė pašnekovas agentūrai „Interfax“.

Lėktuvas sudužo, nuolaužos gerokai apdegė, pridūrė jis.

„Remiantis patikslintais duomenimis, lėktuvu skrido penki įgulos nariai, nurodyti pirminiame skrydžio plane, ir dar du keleiviai iš papildomo sąrašo. Galbūt, krovinį lydėję ekspeditoriai“, – sakė šaltinis.

Tuo metu Baltarusijos susisiekimo ir ryšių ministerijos duomenimis, sudužusiame lėktuve buvo trys Baltarusijos, du Rusijos ir du Ukrainos piliečiai.

„Orlaivį valdė patyrusi įgula... Vado skraidymo patirtis buvo daugiau kaip 12 tūkst. valandų, įskaitant [lėktuvu] An-12 – daugiau kaip 7 tūkst. val.“, – sakoma ministerijos pranešime.

Ministerija pridūrė, kad lėktuvas nukrito skrisdamas be krovinio.

Pasak I. Kobzevo, 19 val. 45 min. vietos laiku buvo gautas signalas, kad iš Jakutsko į Irkutską skridęs lėktuvas An-12 paprašė antro pasiruošimo tūpti ir po to dingo iš radarų. Nelaimės vietą nurodė vietos gyventojai, apie įvykį pranešę gelbėtojų tarnybai.

Šalinis pridūrė, jog baltarusių įmonės „Grodno“ lėktuvas skraidė vietiniais skrydžiais Rusijoje, ne kartą gabeno krovinius.

Šiuo metu nelaimės vieta yra užtveriama, bus pastatytos palapinės visų kompetentingų institucijų atstovų darbui, nurodė I. Kobzevas.

Sudužęs krovininis lėktuvas trečiadienį An-12 skrido maršrutu Jakutskas – Irkutskas ir turėjo atvykti į Irkutską 19 val. 50 min. vietos laiku, tačiau 19 val. 40 min. dingo iš dispečerių radarų.

Lėktuvas skraidino maisto produktus ir plataus vartojimo prekes į Čiukčių autonominį rajoną ir sudužo grįždamas į savo bazinį oro uostą.