„Šiandien apie 10 val. 30 min. (vietos, 9 val. 30 min. Lietuvos laiku) įvyko lėktuvo An-2, skridusio iš Narjan Maro miesto (šiaurinėje Nencų autonominėje apygardoje) į Charutos gyvenvietę, avarinis nusileidimas“, – sakoma Rusijos tyrimų biuro regioninio padalinio pranešime.

„Lėktuve buvo du įgulos nariai ir 11 keleivių. Pagal preliminarią informaciją įvairaus sunkumo kūno sužalojimų patyrė (visi) 13 lėkuve buvusių žmonių, iš jų keturi žuvo“, – nurodė tyrėjai.

Po incidento šiaurinės Nencų autonominės apygardos mieste Narjan Mare, esančiame už daugiau kaip 1,5 tūkst. km į šiaurės rytus nuo Maskvos, Tyrimų komitetas pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl įtariamo aviacijos saugumo taisyklių pažeidimo, lėmusio daugiau kaip dviejų asmenų žūtį.

Nepaprastųjų situacijų ministerija anksčiau pranešė, kad visi sužeistieji buvo evakuoti ir hospitalizuoti.

Nencų autonominės apygardos administracijos duomenimis, lėktuvu skrido Vidaus reikalų ministerijos regioninio padalinio pareigūnai, taip pat gamtinių išteklių, ekologijos ir žemės ūkio departamento vadovas Sergejus Andrijanovas. Taip pat skelbiama, kad tarp aukų yra vienas mažametis.

„Dviem nukentėjusiesiems diagnozuoti stuburo lūžiai“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė vienas administracijos atstovas.

Vienmotoriai propeleriniai lėktuvai An-2 buvo pradėti gaminti 1947 metais; jie daugiausiai buvo naudojami keleiviams ir kroviniams gabenti bei kaip žemės ūkio barstytuvai. Iki 2001-ųjų jų buvo pagaminta daugiau kaip 18 tūkst., o šimtai šių biplanų tebenaudojami.