„Nežinau, su kuo jūs praleidote vakarykštį vakarą, o aš praleidau jį su Petrovu ir Boširovu. Nejuokauju. Coming soon (jau netrukus)“, – parašė ji savo kanale socialiniame tinkle „Telegram“.

Išvakarėse Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Maskva nustatė dviejų vyrų, įtariamų Didžiojoje Britanijoje apnuodijus Skripalius, tapatybes.

„Žinoma, patikrinome, kas tai per žmonės. Žinome, kas jie yra, radome juos“, – per Vladivostoko mieste vykstantį ekonomikos forumą pareiškė Rusijos prezidentas.

„Žinoma, jie yra civiliai“, – pridūrė V. Putinas, veikiausiai atsakydamas į britų pareigūnų tvirtinimus, kad Skripalius apnuodijo Rusijos karinės žvalgybos (GRU) pareigūnai.

V. Putinas paragino minimus vyrus pasikalbėti su žurnalistais.

„Tikiuosi, jie patys pasirodys ir papasakos apie save. Čia nėra nieko ypatinga, nieko nusikalstama, patikinu jus. Greitai pamatysime“, – sakė prezidentas, taip užsimindamas, kad šie asmenys netrukus padarys viešą pareiškimą.

S. Skripalis ir jo dukra Julija buvo rasti netekę sąmonės kovo pradžioje Solsberyje. Netrukus britų premjerė Theresa May pareiškė parlamente, kad jiedu buvo apnuodyti nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, sukurta Rusijoje. Maskva mestus jai kaltinimus paneigė ir atkreipė dėmesį, kad Rusija sunaikino visas cheminio ginklo atsargas prižiūrint Cheminio ginklo draudimo organizacijai (OPCW).

Rugsėjo 5 dieną Didžiosios Britanijos policija paskelbė dviejų rusų, kaltinamų sąmokslu nužudyti buvusį Rusijos karinės žvalgybos pulkininką S. Skripalį ir jo dukrą Juliją, vardus. Pranešta, kad tai A. Petrovas ir R. Boširovas. Britų tyrėjų nuomone, šie vardai yra pseudonimai.

Vienas britų televizijos BBC žurnalistas savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad „įtariamieji pateko į stebėjimo kameros įrašą (...) sekmadienį likus nedaug laiko iki užpuolimo“.

Pasak Skotland Jardo ir Karališkosios kriminalinės prokuratūros, esama „pakankamai įrodymų“, kad būtų galima apkaltinti minėtus Rusijos piliečius suorganizavus ataką Solsberyje.

Kaip skelbė BBC, A. Petrovas ir R. Boširovas Britanijos teritorijoje buvo prisidengę išgalvotais vardais, o įtariamųjų amžius – „maždaug 40 metų“. Britanijos ambasada Rusijoje tviteryje citavo ambasadorių Laurie Bristow, kuris sakė, kad „Didžiosios Britanijos žvalgybos tarnybos turi įrodymų apie Boširovo ir Petrovo ryšius su GRU“.

Britų policijos teigimu, A. Petrovas ir R. Boširovas į Britaniją atskrido kovo 2-ąją, o į Maskvą grįžo kovo 4 dieną, praėjus kelioms valandoms po atakos.

Be to, pranešta, kad tie vyrai kovo 2-3 dienomis buvo apsistoję Londono rytinėje dalyje esančiame viešbutyje „City Stay Hotel“, o jų kambaryje aptikta nervus paralyžiuojančios medžiagos „Novičiok“ pėdsakų.