M. Mišustinas vėlai pirmadienį atvyko į Šanchajų, pranešė ministerija, oro uoste jį pasitiko Maskvos ambasadorius Kinijoje Igoris Morgulovas ir aukščiausias Pekino diplomatas Rusijoje Zhang Hanhui. M. Mišustinas dalyvaus Rusijos ir Kinijos verslo forume ir lankysis naftos chemijos tyrimų institute Šanchajuje, pranešė Kremlius, taip pat susitiks su „Rusijos verslo sluoksnių atstovais“.

Į šį forumą pakviesti Rusijos magnatai, kuriems taikomos sankcijos, įskaitant iš svarbių trąšų, plieno ir kasybos sektorių, taip pat ministro pirmininko pavaduotojas Aleksandras Novakas, kuruojantis energetikos sritį, pranešė „Bloomberg“. Pernai Kinija tapo didžiausia Rusijos energijos vartotoja, kai jos dujų eksportas dėl Vakarų sankcijų smarkiai sumažėjo. Rusija užsitraukė sankcijas dėl invazijos į Ukrainą.

Vėliau M. Mišustinas keliaus į Pekiną, susitiks su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu ir premjeru Li Qiangu, pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

Pastaraisiais metais Kinija ir Rusija sustiprino ekonominį bendradarbiavimą ir diplomatinius ryšius, po Rusijos invazijos į Ukrainą jų strateginė partnerystė tik sustiprėjo. Kinija teigia esanti neutrali karo atžvilgiu, bet Rusijos nepasmerkė. Vasarį Pekinas paskelbė dokumentą, raginantį politinėmis priemonėmis užbaigti karą, tačiau, Vakarų teigimu, iš tiesų tai leistų Rusijai pasilikti užgrobtas Ukrainos teritorijas.

Kovą Xi Jinpingas lankėsi Maskvoje ir pakvietė prezidentą Vladimirą Putiną apsilankyti Pekine. Pasak analitikų, santykiuose su Rusija Kinija jaučiasi viršesnė, Maskvos tarptautinei izoliacijai didėjant jos pozicijos tik stiprėja.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)