Pasak jo, TV-6 vadovas Jevgenijus Kiseliovas, "kaip ir televizijoje NTV, tiesiog vėl nuvylė savo kolektyvą". G.Raikovo nuomone, padėtį galima apibūdinti kaip "įstatymo įsigaliojimą".

Savo ruožtu "Vienybės" frakcijos lyderis Vladimiras Pechtinas mano, jog nereikia kelti aistrų dėl šio įvykio. Jo nuomone, atitinkamos struktūros "išsiaiškins", kas vyksta.

Šios frakcijos narys, Dūmos Nuosavybės komiteto vadovas Viktoras Pleskačevskis interviu pareiškė nuomonę, kad reikia išsiaiškinti,"ar tiksli buvo teismo procedūra". Tačiau "visi turi gyventi vienoje teisinėje erdvėje, niekam neturi būti išimčių".

Dešiniųjų jėgų sąjungos lyderis Borisas Nemcovas neigiamai įvertino TV-6 laidų transliavimo nutraukimą, tačiau pabrėžė, kad būtina išsaugoti televizijos kanalo žurnalistų kolektyvą.

Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas, Rusijos liberalų demokratų frakcijos narys Vladimiras Žirinovskis mano, kad televizijos kanalo TV-6 uždarymas - "tai šio televizijos kanalo kūrybinių darbuotojų kolektyvo užkietėjimo apraiška".

Kanalo vadovybei seniai reikėjo padaryti atitinkamas išvadas, nes įvykiai rutuliojosi "žinoma linkme", mano jis. Reikėjo į tai reaguoti ir atitinkamai pakeisti kanalo kryptingumą, mano jis.

V.Žirinovskio nuomone, svarbiausia TV-6 uždarymo priežastis buvo jos analitinių ir politinių programų transliavimas Vakarų televizijos žiūrovams. Reikėjo "pritilti", palaukti, kol praeis sunkūs laikai, kad po pusmečio vėl būtų galima sugrįžti į savo liniją, mano V.Žirinovskis.

Savo nuomonę dėl TV-6 išdėstė ir Rusijos prezidento atstovas Valstybės Dūmoje Aleksandras Kotenkovas. "Atsižvelgdamas į tai, kad tai akcininkų tarpusavio ginčas, aš padėties nevertinčiau".

Tačiau, mano A.Kotenkovas, situacijoje dėl TV-6 "nėra politikos". Jeigu dabar pateikčiau kokius nors vertinimus, šis pokalbis kaip tik ir gali "peraugti į politiką", pridūrė jis.

Rusijos žurnalistų sąjungos vadovas Igoris Jakovenka kritikavo TV-6 transliacijos išjungimą. Interviu radijo stočiai "Echo Moskvy" antradienį jis pareiškė, kad "turimos omenyje piliečių teisės žiūrėti ir klausytis to, ko jie nori". Šiuo metu "žiūrovų teisės pažeistos, suvaržytos", sakė I.Jakovenka.

Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas Genadijus Selezniovas mano, kad TV- 6 laidų transliacija nutraukta dėl "neapgalvotų" televizijos kanalo generalinio direktoriaus Jevgenijaus Kiseliovo veiksmų. Tai G.Selezniovas pareiškė interviu agentūrai "Interfax" komentuodamas pastaruosius įvykius dėl TV-6.

Kaip jau pranešta, J.Kiseliovas atšaukė anksčiau TV-6 vykdomojo direktoriaus Pavelo Korčiagino Spaudos ministerijai nusiųstą laišką. J.Kiseliovas paprašė jame laikyti negaliojančiu anksčiau pareikštą oficialų transliavimo licencijos atsisakymą.

"TV-6 galėjo toliau transliuoti savo laidas iki kovą ar balandį įvyksiančio konkurso, bet Jevgenijus Kiseliovas savo veiksmais, manau, įstūmė į keblią padėtį žurnalistų kolektyvą ir visus, kurie dirba televizijos kanale", - sakė G.Selezniovas.

G.Selezniovas nemano, jog pastarieji įvykiai dėl TV-6 prieštarauja prezidento Vladimiro Putino pareiškimui šiuo klausimu per neseniai vykusį oficialų vizitą į Lenkiją.

G.Selezniovas pabrėžė, jog televizijos kanale TV-6 dirba "puikūs profesionalai", ir pareiškė įsitikinimą, kad jie laimės transliavimo šiuo kanalu konkursą, kurį artimiausiu metu surengs Spaudos ministerijas remdamasi Aukščiausiojo arbitražo teismo sprendimu likviduoti TV-6.