Sibiro transporto policija, kuri aiškinasi A. Navalno judėjimą prieš tai, kai jis staiga pasijuto blogai, pareiškime nurodo, kad Rusija prašys leisti jos pareigūnams ir vienam „ekspertui“ lydėti vokiečių tyrėjus ir „užduoti patikslinamųjų bei papildomų klausimų“ šiam politikui ir kitiems asmenims.

„Tyrimų padalinys... rengia papildomą užklausą atitinkamoms Vokietijos institucijoms dėl teisinės pagalbos. Užklausoje bus prašymas dėl galimybės Rusijos vidaus reikalų institucijų tyrėjams... ir rusų ekspertui dalyvauti vokiečių kolegų vykdomuose tyrimo veiksmuose Navalno, gydytojų ir ekspertų [atžvilgiu], taip pat ir gaunant paaiškinimus, su galimybe užduoti patikslinamuosius bei papildomus klausimus“, – sakoma pranešime spaudai.

Užklausa bus nusiųsta pagal 1959 metų balandžio 20-osios Europos konvenciją dėl teisinės savitarpio pagalbos tiriant baudžiamąsias bylas.

44-erių A. Navalnas, vienas pagrindinių prezidento Vladimiro Putino kritikų, rugpjūčio 20 dieną pasijuto blogai skrydžio iš Tomsko į Maskvą metu. Lėktuvas neplanuotai nutūpė Omske ir A. Navalnas komos būsenos buvo nuvežtas į Omsko ligoninę. Rugpjūčio 22-ąją jis buvo pervežtas į kliniką „Charite“ Berlyne.

Rugsėjo 2 dieną Vokietijos pareigūnai, remdamiesi šalies kariuomenės laboratorijos išvadomis, paskelbė, kad A. Navalno organizme aptikta nuodų iš nervus paralyžiuojančių medžiagų grupės „Novičiok“ pėdsakų.

Rugsėjo 7-ąją klinika „Charite“ paskelbė, kad A. Navalnas pabudo iš dirbtinės komos, jo būklė pagerėjo.