Susitarime numatoma pastatyti „logistikos ir paramos centrą“ Sudane, kur būtų vykdomi „remonto, atsargų papildymo darbai, o įgulos nariai galėtų pailsėti“.

Didžiausias bazės karinio ir civilinio personalo skaičius būtų 300, o joje galėtų būti iki keturių laivų, įskaitant branduolinius laivus.

Bazę planuojama statyti netoli Port Sudano miesto. Rusija, pagal susitarimą, taip pat gautų teisę per Sudano uostus ir oro uostus pervežti „ginklus, amuniciją ir įrangą“, kurios neva reikėtų šiai karinei bazei.

Susitarimas dėl karinės bazės eksploatavimo galiotų iki 25 metų, jei nė viena šalis neprieštarautų jos pratęsimui.

Kol kas neaišku, kada planuojama pasirašyti šį dvišalį susitarimą.

Pastaraisiais metais Maskva atsisuko į Afriką, ten mėgindama padidinti savo geopolitinę įtaką.

Rusija palenkė Sudaną į savo pusę bendrais kariniais ir civiliniais projektais, o pernai gegužę pasirašė karinių pajėgų bendradarbiavimo sutartį, kuri galios septynerius metus.

Pernai sausį Rusija pripažino, kad, Sudane įsivyraujant politinei krizei, Maskvos „kariniai instruktoriai“ jau kurį laiką buvo Sudane, kur rėmė valdžiai lojalias pajėgas.

2017 m. buvęs Sudano prezidentas Omaras al-Bashiras, kuris 2019 m. buvo nuverstas, prašė Vladimiro Putino „apsaugoti“ jo šalį nuo JAV. O. al-Bashiras tuo metu tvirtino, kad karinis Sudano ir Rusijos bendradarbiavimas turi būti stiprinamas.