Tokią informaciją rugsėjo 6 dieną vykusios spaudos konferencijos metu suteikė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas spaudai Andrejus Lysenka, informuoja newsru.ua.

„Remiantis operatyviniais duomenimis, Rusijos pasieniečiai gauna pasiūlymų iš vadovybės dalyvauti kariniuose veiksmuose Ukrainos Rytuose. Pasiūlymu susigundę savanoriai palieka tarnybą ir iš karto gauna vienkartinę 200 tūkst. rublių kompensaciją.

Tada kariauti Ukrainoje vyksta kaip „fiziniai asmenys“.

Sėkmingai atlikus jiems skiriamas užduotis kovoje su Ukrainos Antiteroristinės operacijos pajėgomis, jiems žadamas tokio paties dydžio mėnesis atlyginimas“, - sako A. Lysenka.

A.Lysenka taip pat sakė, kad, remiantis turimais duomenimis, Rusijos kariai, kariaujantys Donbase, vis dažniau susimąsto apie šio karo beprasmiškumą ir pradeda viešai abejoti Maskvos brukama propaganda.

„Vis daugėjant informacijos apie Rusijos karinių pajėgų Ukrainoje patiriamus žmogiškuosius nuostolius, jaučiamas psichologinio klimato pasikeitimas rusų karių, esančių Ukrainos teritorijoje, aplinkoje“, - pabrėžia A. Lysenka.

Nuo rugsėjo 5 dienos 18 valandos Antiteroristinės operacijos zonoje galioja paliaubų režimas, dėl kurio tą pačią dieną buvo susitarta Minske.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (450)