Anot gubernatoriaus, dabar „imamasi būtinų priemonių priešui likviduoti“.

Anksčiau pirmadienį Belgorodo srities valdžia tvirtino, esą Graivorono rajoną apšaudė Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Ukrainos ir Rusijos „Telegram“ kanalai pranešė, kad Rusijos pasienyje vyko kovos, užpultas Rusijos „Gaivorono“ patikros punktas.

„Telegram“ anksčiau taip pat paskelbtas Ukrainos pusėje kovojančių „Rusijos laisvės“ legiono savanorių kreipimasis į Rusijos piliečius.

„Rusijos piliečiai! Mes tokie pat rusai kaip ir jūs. Vienintelis skirtumas tarp mūsų yra tas, kad mes nebenorėjome pateisinti valdžioje esančių nusikaltėlių veiksmų ir ėmėmės ginklo ginti savo ir jūsų laisvę. Tačiau šiandien laikas visiems prisiimti atsakomybę už savo ateitį. Kremliaus diktatūrai laikas padaryti galą: Legionas grįžta namo“, – sakoma kreipimesi.

Savanoriai ragino pasienio regionų gyventojus nesipriešinti ir jų nebijoti.

„Likite namuose, nesipriešinkite ir nebijokite: mes nesame jūsų priešai. Skirtingai nei Putino zombiai, mes neliečiame civilių ir nenaudojame jų savo tikslams. Laisvė jau arti!“ – teigė kovotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)