„Pirmojo rango kapitonas Andrejus Nikolajevičius Palijus žuvo kovodamas, kad išvaduotų Mariupolį iš Ukrainos nacių“, – per platformą „Telegram“ parašė Sevastopolio miesto Rusijos aneksuotame Kryme gubernatorius Michailas Razvožajevas.

Sevastopolis yra pagrindinė Rusijos Juodosios jūros laivyno bazė 2014 metais aneksuotame Ukrainai priklausančiame Kryme.

A. Palijus neva buvo „atviras ir padorus žmogus“, turėjęs „didelį autoritetą laivyne“. Taip teigė M. Razvožajevas.

Sevastopolyje išrinkt Rusijos aukštųjų parlamento rūmų – Federacijos Tarybos – narė Jekaterina Altabajeva irgi patvirtino šio kariškio žūtį.

„Sevastopolis patyrė sunkią, nepataisomą netektį“, – sakoma J. Altabajevos „Telegram“ žinutėje. Ji pridūrė, kad A. Palijus žuvo per „mūšius dėl Mariupolio išvadavimo iš nacių“.

Rusijos gynybos ministerija šio fakto kol kas nepatvirtino.

Rusija, vasario 24 dieną pradėjusi karinę invazija į Ukrainą, reikalavo, kad kaimyninė šalis niekada neįstotų į NATO, taip pat teigė sieksianti jos „demilitarizacijos“ ir „denacifikacijos“.

Ukraina sekmadienį pranešė nukovusi vyresnįjį Rusijos karinio jūrų laivyno karininką – tai naujausias kariuomenės vadas, žuvęs per intensyvias kovas per pirmąsias tris invazijos savaites.

Ukrainos generalinis štabas socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad per intensyvias kovas jos pajėgos nukovė pirmojo rango kapitoną A. Palijų.

A. Palijus buvo Rusijos Juodosios jūros laivyno vado pavaduotojas ir, kaip manoma, yra pirmasis per invaziją žuvęs karinio jūrų laivyno karininkas.
Tačiau ukrainiečių pajėgos nukovė kelis kitus aukšto rango kariuomenės vadus, kurie buvo priversti stoti į fronto liniją, kad pabandytų atgaivinti strigusį Rusijos puolimą.

Šeštadienį Kijevas pranešė, kad nukovė generolą leitenantą Andrejų Mordvičiovą – iki šiol per mūšius žuvusį aukščiausio rango Rusijos generolą.