"Rusijos tyrėjų grupė balandžio 16-30 dienomis vyks į Lenkiją, kur dalyvaus Lenkijos pareigūnų ir kariuomenės personalo, atsakingo už lėktuvo ir įgulos paruošimą skrydžiui, apklausoje", - penktadienį sakė Vladimiras Markinas, Rusijos generalinės prokuratūros tyrimų komiteto atstovas.

V. Markinas teigia, kad per apklausą norima išsiaiškinti, ar prieš skrydį įgula buvo teisingai ir pakankamai informuota ir kokiais dokumentais remiantis buvo nustatytos procedūros, kurių lenkų pilotai laikėsi skrydžio Rusijos teritorijoje metu ir per nesėkmingą mėginimą nusileisti kariniame oro uoste prie Smolensko. Po apklausos Rusijos ir Lenkijos tyrėjai nuspręs, kokių veiksmų imtis toliau, pridūrė atstovas.

Rusijos Tarptautinis aviacijos komitetas (TAK), kuris sausį atliko formalųjį tyrimą, dėl 2010-ųjų balandžio Lenkijos oro pajėgų lėktuvo Tu-154, kuriuo skrido L. Kazcynskis ir dar 95 žmonės, katastrofos atvirai kaltina Lenkiją. Tačiau Lenkijos ekspertai teigia, kad Rusijos skrydžių kontrolieriai prieš lėktuvui pradedant leistis pilotams pateikė klaidingą informaciją apie matomumą ir oro sąlygas.

Tyrimą atliekantys Rusijos pareigūnai anksčiau skundėsi, kad Lenkija neskuba vykdyti Maskvos prašymo pateikti daugiau informacijos apie įvykį, pavyzdžiui, Lenkijos tarybos atlikto Rusijos skrydžių kontrolierių pokalbių stenogramų tyrimo rezultatus.