Patriarchas izoliavosi po kontakto su asmeniu, kuriam tyrimais buvo nustatytas koronavirusas, sakoma pranešime.

Jo „sveikata yra gera, jis jaučiasi gerai ir toliau dirba nuotoliniu būdu“, nurodė ROB.

Oficialioje vyriausybinėje interneto svetainėje skelbiama, kad ketvirtadienį registruoti 11 493 nauji užsikrėtimo atvejai. Šis naujų paros atvejų skaičius artėja prie 11 656 – antirekordo, registruoto gegužės 11 dieną.

Nuo epidemijos pradžios šalyje nustatyta iš viso 1 260 112 COVID-19 atvejų, 22 056 užsikrėtusieji mirė. Rusija yra ketvirta labiausiai pasaulyje pandemijos paveikta šalis po JAV, Indijos ir Brazilijos.

Tuo metu sveikatos apsaugos pareigūnai neigia, kad šalyje prasidėjo antra koronaviruso banga ir tvirtina, kad nebūtina imtis didelio masto suvaržymų viruso plitimui pažaboti.

Tačiau Rusijos vartotojų teisių agentūros „Rospotrebnadzor“ vadovė Ana Popova trečiadienį sakė, kad padėtis darosi vis sudėtingesnė, ir perspėjo, kad ateityje gali tekti imtis naujų priemonių.

„Arba laikysimės (suvaržymų), arba turėsime įvesti naujas priemones“, – pareiškė ji.

Didžioji dalis visoje šalyje galiojusių apribojimų buvo atšaukti prieš šventinį pergalės Antrajame pasauliniame kare paradą ir liepą vykusį referendumą dėl konstitucijos pataisų, atvėrusių kelią prezidentui Vladimirui Putinui išsaugoti valdžią iki 2036 metų.

Daugiausiai naujų atvejų tebefiksuojama Maskvoje: per parą Rusijos sostinėje užregistruoti 3 323 užsikrėtimo ir 55 mirties atvejai.

Maskvos meras Sergejus Sobianinas praėjusį mėnesį praėjus augti naujų COVID-19 atvejų skaičiui sugrąžino kai kuriuos apribojimus. Labiausiai pažeidžiamiems ir vyresnio amžiaus žmonėms nurodyta likti namuose, tačiau kavinės ir restoranai iki šiol nėra uždaryti.