„Išsikelsiu pats savo kandidatūrą. Pirmadienį planuoju pateikti dokumentus rinkimų komisijai“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė I. Jašinas.

Politikas nurodė, kad ketina surinkti reikiamus 36 tūkst. parašų anksčiau nustatyto termino.

Norint tapti kandidatu į Maskvos mero postą būtina surinkti 110 miesto tarybos deputatų parašų. I. Jašinas informavo, kad jį jau palaiko 70 deputatų.

Jis pripažino, kad valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ atstovų tarp jų kol kas nėra, nors šiuo metu be šios partijos palaikymo neįmanoma surinkti būtiną parašų skaičių.

I. Jašinas pažymėjo, kad derybos su kitais pretendentais į mero postą dėl bendro opozicijos kandidato iškėlimo kol kas neprasidėjo, nes partija „Jabloko“ dar neapsisprendė dėl savo kandidato.

Jis pareiškė, kad trijų demokratinio flango kandidatų iškėlimas „iš esmės yra žaisti pakištynes su merija“.

„Mano užduotis yra įtikinti kolegas, partiją „Jabloko“ ir partiją „Pilietinė iniciatyva“ rasti kokią nors procedūrą, pavyzdžiui surengti demokratinių partijų preliminarius rinkimus, kad ne (Maskvos meras Sergejus) Sobjaninas spręstų, ką registruoti, o mes patys galėtumėm kalbėti tvirtu balsu“, – teigė I. Jašinas.

„Jei bus bendras kandidatas, sutelksiantis demokratines jėgas, pirma, jį sunku bus neįregistruoti, antra – tai iš esmės garantuos antrąjį turą. Tai nebus priešrinkiminė kampanija vien dėl dalyvavimo, o reali galimybė laimėti“, – pridūrė opozicionierius.

Maskvos mero rinkimai vyks rugsėjo 9-ąją. Be I. Jašino, juose ketina dalyvauti buvęs parlamentaras Dmitrijus Gudkovas ir žurnalistas Antonas Krasovskis. Partijos „Jabloko“ kandidatą iškels šios centristinės politinės jėgos valdyba, nes partijos pirminius rinkimus laimėjęs Jakovas Jakubovičius atsisakė kelti savo kandidatūrą.