Anksčiau ketvirtadienį oficialusis Tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas sakė agentūrai "Interfax", kad minimoje byloje jau pateiktas kaltinimas opozicijos veikėjo broliui Olegui Navalnui.

Pasak pareigūnų, "A.Navalnas įsteigė bendrovę "Vyriausioji prenumeratos agentūra", kurios nominalus steigėjas ir generalinis direktorius buvo jo pažįstamas, niekaip nesusijęs su jo veikla ateityje".

A.Navalnas ir jo brolis Olegas "pasisavino 55 mln. rublių (1,8 mln. dolerių) iš vienos prekybos kompanijos" ir kai kuriuos tų pinigų pervedė savo firmai, kad juos išplautų, nurodoma Rusijos Tyrimų komiteto gruodžio 14 dienos pranešime.

A.Navalnas prieš kelerius metus įsteigė vieną firmą, o jo brolis "naudodamas apgavystę", kaip "Rusijos pašto" pareigūnas, įtikino minėtą prekybos kompaniją pasirašyti susitarimą su šia firma dėl krovinių gabenimo paslaugų.

Krovinių gabenimo paslaugos pagal susitarimą turėjo būti teikiamos "tyčia išpūstomis kainomis", ir tai firmai kontraktą nuo 2008 metų rugpjūčio iki 2011 metų gegužės vykdė kita kompanija, sako tyrėjai.

Tada broliai "naudodamiesi fiktyviais dokumentais pervedė 19 mln. rublių (620 tūkst. dolerių) iš firmos sąskaitos" į kitą sąskaitą, kad "išplautų nusikalstamu būdu įgytas lėšas", sakoma pranešime.

Brolių Aleksejaus ir Olego Navalnų advokatas Vadimas Kobzevas savo kaltės nepripažįsta.