JAV pareigūnai lėktuvo perėmimą trečiadienį apibūdino kaip "pavojingą ir neprofesionalų". Jungtinių Valstijų žvalgybos orlaivį perėmė Rusijos naikintuvas "SU-27".

Rusijos gynybos ministerijos teigimu, JAV lėktuvas priartėjo prie Rusijos teritorijos, o Rusijos naikintuvo "SU-27" pilotai laikėsi tarptautinių taisyklių. Šiuo metu Rusija vykdo pratybas Juodojoje jūroje.

Pentagono atstovas kapitonas Jeffas Davisas sakė, kad JAV karinio jūrų laivyno orlaivis "P-8A Poseidon" tarptautinėje oro erdvėje vykdė įprastines operacijas, kai Rusijos naikintuvas atliko nesaugų manevrą.

"Šie veiksmai turi potencialą nereikalingai didinti įtampą ir galėtų baigtis apsiskaičiavimu ar avarija", - sakė jis.

JAV gynybos pareigūnas, kurį pacitavo naujienų agentūra AFP, sakė, kad Rusijos naikintuvas iš pradžių nuo orlaivio "P-8A" skrido 30 pėdų (9 metrų) atstumu, o vėliau tik 10 (3 metrų) pėdų atstumu.

Tačiau, Rusijos gynybos ministerijos žodžiais, Rusijos naikintuvas perėmė JAV lėktuvą todėl, kad šis skrido Rusijos teritorijos link su išjungtu atsakiklio signalu.

"Kai Rusijos naikintuvai priartėjo prie JAV žvalgybos lėktuvo, kad savo akimis įsitikintų ir nustatytų sparnų numerius, JAV lėktuvas staigiai pakeitė kryptį ir nuskrido. Rusijos pilotai veikė griežtai laikantis tarptautinių skrydžių taisyklių", - teigiama ministerijos pranešime.