Tuo tarpu centrinio Rusijos miesto merija teigia, jog per šaudynes Kazanės mokykloje antradienį žuvo aštuoni žmonės.

„Tapo žinoma, kad mirė dar viena mokytoja (iš viso aštuoni žmonės, iš kurių septyni yra vaikai). Ir prie pirminių duomenų prisidėjo dar keturi nukentėjusieji (dabar jų yra 20). Mes reiškiame užuojautą dėl netekties, tai yra siaubinga tragedija“, – sakoma merijos oficialioje „Instagram“ paskyroje paskelbtame pranešime.

Tatarstano vadovas Rustamas Minnichanovas anksčiau skelbė apie septynias aukas ir 16 nukentėjusiųjų.

„Netekome septynių vaikų, 8 klasės moksleivių: keturių berniukų ir trijų mergaičių. Jie žuvo trečiame aukšte, o dar 16 žmonių dabar yra ligoninėje“, – pareiškė jis televizijos „Rossija 24“ eteryje.

Regiono vadovo teigimu, 12 iš nukentėjusiųjų yra vaikai.

R. Minnichanovas sakė, kad užpuolikas buvo vienas ir jis buvo sulaikytas.

„Teroristas areštuotas. 19-metis, jo vardu yra oficialiai užregistruotas ginklas, kitų bendrininkų nenustatyta“, – kalbėjo Tatarstano vadovas.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovės Irinos Volk teigimu, Kazanėje įvestas kontrteroristinės operacijos režimas.

„Nukentėjusiesiems teikiama visa reikalinga medicininė pagalba. Įvykio vietoje dirba gydytojai ir psichologai“, – savo ruožtu nurodė Nacionalinis antiteroristinis komitetas (NAK).

Remiantis komiteto duomenimis, apie 9 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku ginkluotas asmuo ėmė šaudyti Kazanės 175-ojoje gimnazijoje.

„Teritorijoje šalia gimnazijos vykdoma kontrteroristinė operacija, įvestas atitinkamas teisinis režimas. Jėgos struktūros ėmėsi būtinų operatyvinių paieškos priemonių ir tyrimo veiksmų“, – nurodė NAK.

Naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas savo ruožtu pranešė, kad iš mokyklos teritorijos išėjo apie 10 specialaus greitojo reagavimo būrio atstovų ir kinologas su tarnybiniu šunimi.

Pasak Rusijos naujienų agentūrų, kurios remiasi oficialiais šaltiniais, du nenustatyti asmenys ėmė šaudyti vienoje centrinio Rusijos Kazanės miesto vidurinėje mokykloje.

„RIA Novosti“ skelbia, kad du iš žuvusių paauglių žuvo iššokę pro trečio aukšto mokyklos langą. Remiantis pirminiais duomenimis, į mokyklą užėjo du ginkluoti žmonės ir pradėjo šaudyti į besimokančiuosius. Vienas iš užpuolikų buvo sulaikytas prie įėjimo į mokyklą.

„Baza“ įvardijo jo tapatybę – tai devyniolikmetis Ilnazas Galiavijevas, jis mokyklą baigė prieš ketverius metus, dabar studijuoja koledže.

Antrasis įtariamasis buvo užblokuotas ketvirtame mokyklos aukšte. Kaip rašo „RIA Novosti“, remdamasis specialiosiomis tarnybomis, po šaudynių mokykloje nugriaudėjo sprogimas. Anot „Mash“, antrasis šaudęs asmuo nukautas per specialiąją operaciją.

Skelbiama, kad per šaudynes mokykloje žuvo mažiausiai aštuoni moksleiviai ir vienas mokytojas. Taip pat turima informacijos apie 32 sužeistuosius. Mokyklos pastatas užtvertas, evakuojami žmonės.

Kaip rašo „Biznes Online“, policijos pajėgos išvyko į Tuganlyk gatvės dešimtu numeriu pažymėtą namą. Anot „Baza“, sulaikytas paauglys papasakojo, kad savo namuose padėjo bombą. Teisėsaugos pareigūnai ketina šturmuoti butą.

Per valstybinės televizijos transliaciją iš įvykio vietos buvo matyti, kad šalia mokyklos pastato esančiose gatvėse stovėjo dešimtys žmonių, priešgaisrinės tarnybos ir policijos automobiliai.

„Buvau klasėje, pirmiausia išgirdau sprogimą, paskui – šūvius“, – TASS cituoja vieną mokytoją.

Kitas šaltinis, kurį cituoja agentūra „RIA Novosti“, teigė girdėjęs sprogimą ir matęs iš pastato kylančius dūmus.

Į incidento vietą išvyko Tatarstano prezidentas Rustamas Minnichanovas, pranešė jo spaudos tarnybos vadovė Lilija Galimova.

R. Minnichanovas, atvykęs prie gimnazijos sakė, kad įvyko „didelė tragedija“.

„Pajėgos yra dislokuotos. Žinoma, viskas, ko reikia, bus suteikta tiek mokyklai, tiek šeimoms. Šiandien [įvyko] didžiulė tragedija visai mūsų respublikai, mūsų šaliai. Mes labai apgailestaujame, kad taip atsitiko“, – sakė jis žurnalistams.

Kazanės merija savo ruožtu pranešė, kad iš mokyklos, kur įvyko šaudynės, buvo evakuoti vaikai.

„Teisėsaugos institucijos dirba vietoje. Iš 175-osios gimnazijos kai kurie vaikai buvo evakuoti ir yra 181-ajame ir 40-ajame vaikų darželiuose. Ten dirba psichologai, organizuotas maitinimas, dirba teisėsaugos organai“, – sakoma pranešime.

Spaudos tarnybos duomenimis, saugumo priemonės sustiprintos visose Kazanės švietimo įstaigose. Įėjimas į miesto švietimo įstaigas yra ribojamas.