Gydytojas ir televizijos laidų dalyvis Aleksandras Miasnikovas balandžio viduryje buvo paskirtas Nacionalinio koronaviruso informacijos centro vadovu ir yra atsakingas už visuomenės informavimą apie gydymo ir prevencijos priemones bei kovą su „melagingomis naujienomis“ apie virusą. Anksčiau vyras tvirtino, kad koronaviruso paplitimo Rusijoje tikimybė yra lygi „0,0 proc.“, ir žemą mirtingumą šalyje pavadino „rusišku stebuklu“, skelbia themoscowtimes.com.

„Infekcija vis tiek pasiims savo aukų dalį, ja užsikrėsime visi“, – nurodė A. Miasnikovas, duodamas interviu Kremlių remiančiam laidų vedėjui Vladimirui Solovjovui. Laida buvo parodyta antradienį.

„Tie, kuriems lemta mirti, mirs. Visi miršta“, – pareiškė A. Miasnikovas. Laidos transliavimo metu COVID-19 aukų skaičius pasaulyje siekė 325 156, o infekuotųjų buvo daugiau nei 5 mln.

Aleksandras Miasnikovas

Gydytojas paragino rusus nepanikuoti dėl galimų simptomų: „Net jeigu tai iš tikrųjų koronavirusas, na ir kas?“

„Žinoma, reikia išsitirti, kad neužkrėstumėte kitų, bet juk suprantate, jog tai – iliuzija, – tęsė jis. – Jeigu vis lėks tirtis po kiekvieno nusičiaudėjimo, mums baigsis testai.“

Kai jo komentarus pasigavo Rusijos žiniasklaida, A. Miasnikovas apkaltino naujienų agentūras ištraukus žodžius iš konteksto ir sakė tenorėjęs nuraminti žmones, kuriuos kankina „nežinomybė ir baimė dėl ateities“.

„Nėra reikalo švaistyti energiją ir kenkti savo psichikos sveikatai panikuojant. Visi esame mirtingi iš prigimties, – rašė jis savo socialinės svetainės paskyroje. – Neišvengiamo mirtingumo faktas neturi užtemdyti greitai prabėgančio gyvenimo. Reikia tiesiog gyventi ir mėgautis.“

Remiantis trečiadienio duomenimis, Rusijoje patvirtinti 308 705 koronaviruso atvejai ir 2 972 mirtys. Pagal šiuos rodiklius šalis pasaulyje užima antrą vietą.

Dėl gana žemo mirtingumo, palyginti su kitomis valstybėmis, turinčiomis daug sergančiųjų COVID-19, suabejota šalyje naudojamais skaičiavimo metodais. Rusijos valdžios institucijų teigimu, jie yra tikslūs.

Rusija pranešė apie didžiausią COVID-19 aukų pagausėjimą nuo protrūkio pradžios


Rusija trečiadienį pranešė iki šiol didžiausią koronavirusinės infekcijos aukų pagausėjimą, šalyje per parą mirus 135 žmonėms, o bendras užsikrėtusiųjų skaičius viršijo 300 000.

Sveikatos apsaugos tarnybos nurodė, kad bendras COVID-19 aukų skaičius išaugo iki 2 972, o užsikrėtusiųjų padaugėjo iki 308 705, nustačius 8 764 naujus užsikrėtimo atvejus. Vis dėlto per parą užregistruotų atvejų prieaugis trečiadienį buvo mažiausias nuo gegužės 2 dienos.

Maskvoje per parą nustatyti 2 699 nauji COVID-19 atvejai, o jų bendras skaičius sostinėje padidėjo iki 152 306.

Per parą užregistruotų koronavirusu užsikrėtusių pacientų mirčių skaičius buvo didžiausias nuo praeito šeštadienio, kai šalyje mirė 135 COVID-19 pacientai.

Sveikatos apsaugos tarnybų duomenimis, šalyje per parą pasveiko 9 262 koronavirusine infekcija persirgę žmonės, ir jų daugiau kaip pusė (5 440) – Maskvoje. Nuo protrūkio pradžios Rusijoje pasveiko 85 392 žmonės.