Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) kibernetinio saugumo padalinyje dirbę Sergejus Michailovas ir Dmitrijus Dokučajevas buvo suimti gruodį. Jie kaltinami bendradarbiavimu su CŽV, antradienį pranešė naujienų agentūra „Interfax“, cituodama neįvardytus šaltinius.

Šios situacijos jokie pareigūnai kol kas nepakomentavo, tačiau Rusijos žiniasklaidos leidiniai, artimi saugumo tarnyboms, apie pastarąją bylą pateikė nemažai detalių. Kaip pranešama, taip pat buvo suimtas vienas iš didžiausios kibernetinio saugumo kompanijos „Kaspersky Lab“ vadovų, galimai įtariamas valstybės išdavyste.

JAV žvalgybos bendruomenė kaltina Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kad šis nurodė surengti informacinio puolimo kampaniją, turėjusią paveikti JAV prezidento rinkimų procesą ir padėti laimėti Donaldui Trumpui. Manoma, kad Rusijos programišiai įsilaužė į JAV Demokratų partijos ir nutekino pavogtus konfidencialius elektroninius laiškus, bet Maskva šiuos kaltinimus neigia.

D. Peskovas pakomentavo FST darbuotojų sulaikymą

Valstybės išdavimu įtariamų Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FST) darbuotojų sulaikymas niekaip nesusijęs su JAV kaltinimais dėl programišių atakų. Tai trečiadienį žurnalistams pareiškė RF prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas, kuriuo remiasi „RIA Novosti".

„Šiaip ar taip, jokios tokio pobūdžio bylos negali būti susijusios su šiomis absurdiškomis insinuacijomis, mes kategoriškai neigiame bet kokius tvirtinimus, kad Rusija gali būti susijusi su programišių atakomis“, - sakė D. Peskovas.

Kaip jau buvo pranešta, „valstybės išdavimo byloje" buvo suimti vieno iš FST Informacijos saugumo centro skyrių vadovas Sergejus Michailovas, jo pavaldinys Dmitrijus Dokučiajevas, „Kasperskio laboratorijos“ Kompiuterinių incidentų tyrimo skyriaus darbuotojas Ruslanas Stojanovas, taip pat Vladimiras Anikejevas, kurį žiniasklaida vadina vienu iš programišių grupuotės „Šaltai Boltai“ lyderių.

FST darbuotojai įtariami informacijos perdavimu užsienio specialiosioms tarnyboms. Visi figūrantai kaltinami valstybės išdavimu. Jiems gresia iki 20 metų kalėjimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)