Bet tądien daugelis patyrė šoką – nusistovėjusią rutiną staiga sutrikdė žaibas, net dukart trenkęs prie pat keliu riedėjusio „Toyota Rav4“ automobilio.

„Tai įvyko per akimirką“, – sakė Galina Eršova, sugebėjusi nufilmuoti vienas po kito nušvitusius žaibus.

Automobiline vaizdo kamera užfiksuotus kadrus G. Eršova paviešino socialiniame tinkle „VKontakte“. Iš nufilmuotos medžiagos matyti, kaip žaibas dukart trenkia į kelią ir priverčia sustoti priešais važiuojantį automobilį, rašo themoscowtimes.com.

Nors žaibas trenkė visiškai šalia priekyje riedėjusios transporto priemonės, ši nesprogo ir neužsiliepsnojo.

„Automobilis neužsidegė, o tik sustojo, kaip dėl gedimo“, – pasakojo G. Eršova.


Kaip skelbiama naujienų portale Nsknews.info, vieta, į kurią pataikė žaibas, buvo per pusę metro nuo automobilio ratų. Didžiausia žala buvo padaryta užpakaliniam lango stiklui, tačiau ir šis tik įskilo.

„Toyota“ vairuotoja, svetainėje „The Siberian Times“ įvardijama kaip moteris, vardu Ana, tikino, kad nei ji pati, nei kuris nors iš keleivių per incidentą nenukentėjo.

„Perskaičiau įvairius internete pasirodžiusius komentarus ir galiu pasakyti tik tiek, kad liudininkų buvo daugybė, tačiau nė vienas nesustojo“, – sakė Ana naujienų portalui.

Laimei, šis incidentas tebuvo pamoka, kad reikia atidžiai stebėti, kas vyksta su kitais eismo dalyviais, ir siaučiant audrai paistyti saugumo reikalavimų.