Kariai praktiškai įsiveržė į Armėnijos Širako srities Paniko kaimą, skelbia vietos šaltinis „Aravot“. Persigando ir aplinkinių gyvenviečių žmonės.

„Maždaug trys dešimtys karių užtvėrė kaimo kelią, pastatė savo koloną. O jau triukšmo baisumas, tie šūviai. Gerai, kad bent jau kulkos buvo netikros. Visi skubiai išbėgo iš namų. Keli vaikai iš siaubo netgi neteko sąmonės“, – pasakoja kaimo bendruomenės vadovas Vardanas Makejanas.

Jis mano, kad toks elgesys, kai apie karines pratybas niekas iš anksto nepraneša, yra negarbingas ir pasibjaurėtinas.

„Gerai, kad susipratome, jog netoliese karinė bazė. Ačiū, kad mus gina, kad mus saugo, tačiau tokių dalykų būti negali“, – savo nepasitenkinimą reiškė V. Makejanas. Jis teigia, kad dėl įvykio kreipėsi į policiją ir Armėnijos nacionalinio saugumo tarnybą.

Pratybų vaizdo įrašas skelbiamas socialiniame tinkle „Facebook“, jį paskelbė liudininkė Ajarpo Gevorgiana.

Viename iš įrašų įamžintas karių pokalbis su kaimo žmonėmis.

Liepos 18 dieną Širako srities gubernatorius Karenas Saryhunianas susitiko su 102-osios Rusijos karinės bazės Armėnijoje vado pavaduotoju Aleksėjumi Poliuchovičiumi.

A.Poliuchovičius atsiprašė už tai, kas nutiko ir pažadėjo, kad įvyko nesusipratimas ir daugiau tokie dalykai nebepasikartos. Jis taip pat pareiškė, kad bus atliktas tyrimas, o kaltieji nubausti.

Liepos 5 dieną svetainė „Rusarminfo“ paskelbė, jog Armėnijos Giumri miesto meras Samvelas Balasania paprašė Rusijos ambasadoriaus Sergejaus Kopyrkino padėti remontuojant miesto gatves, kurios nukentėjo dėl sunkiosios 102-osios bazės karinės technikos.