„Pagrindinis dalykas, neleidžiantis nugalėti ISIL (IS) Sirijoje, yra ne teroristų kariniai pajėgumai, bet Amerikos kolegų parama ir nuolaidžiavimas jiems“, – pareiškė Rusijos gynybos ministerijos atstovas generolas majoras Igoris Konašenkovas.

Pasak jo, pastarosios atakos prieš Sirijos režimo pajėgas vyko „iš 50 kilometrų zonos aplink at Tanfo miestą Sirijos ir Jordanijos pasienyje“, kur yra dislokuotos JAV vadovaujamos koalicijos pajėgos.

Per praėjusį mėnesį Maskva ne kartą kaltino JAV pajėgas, kad šios trukdo Rusijos oro ir specialiųjų pajėgų remiamai Sirijos režimo kariuomenei atakuoti IS džihadistų pajėgas Sirijos rytinėje dalyje.

Pasak kariškių, režimo pajėgos „neutralizavo mobiliąsias IS grupes iš Palmyros į Deir az Zorą vedančiame kelyje“ ir išlaisvino jų užimtas gyvenvietes.

„Jeigu JAV (ir jų sąjungininkių) šalis tokias operacijas laiko nenumatytais „atvejais“, Rusijos aviacija Sirijoje yra pasiruošusi pradėti visiškai išnaikinti visus tokius "atvejus" jų kontroliuojamoje zonoje“, – sakė I.Konašenkovas.

Rusija, ilgametė Sirijos sąjungininkė, įsikišo į šią šalį krečiantį painų konfliktą 2015 metų rugsėjį ir perstūmė galios pusiausvyrą prezidento Basharo al Assado naudai, teikdama intensyvų palaikymą iš oro ir kitokią pagalbą.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)