Rusijos tarnybos tvirtina, kad šaudyti teko vengiant susidūrimo, rašo newsru.com

Incidentas įvyko sekmadienio rytą netoli Graikijos krantų. Rusijos žiniasklaida teigia, kad prie stovinčio karinio laivo artėjo Turkijos žvejų laivas. Rusai bandė susisiekti su Turkijos laivo įgula, tačiau ši neva nereagavo.

Likus 600 metrų Rusijos laivo įgula ėmė šaudyti į žvejų laivą. Šis pakeitė kursą ir praplaukė pro karinį Rusijos laivą.

„Rusijos patrulinio laivo „Smetlivyj“, kuris buvo už 22 km nuo Graikijos salos Lemno Egėjo jūros šiaurinėje dalyje, įgula išvengė susidūrimo su Turkijos seineriu“, – sakoma Gynybos ministerijos pranešime.

Pranešime nurodoma, kad rusų jūrininkams teko paleisti ugnį iš šaulių ginklų, kad perspėtų tą laivą, praneša BNS.

DELFI primena, kad Turkijos ir Rusijos santykiai pašlijo, kai lapkričio 24 d. Turkija numušė Maskvos karo lėktuvą „Su-24", vykdžiusį kovinius antskrydžius Sirijoje netoli Turkijos sienos. Ankara teigia, kad bombonešis pažeidė jos oro erdvę, Rusija šiuos kaltinimus neigia. Po orlaivio piloto mirtimi pasibaigusio incidento Kremlius pritaikė Turkijai ekonomines sankcijas ir kreipėsi į Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą dėl Turkijos karių dislokavimo Irake. Turkijos veiksmus Rusijos prezidentas V. Putinas pavadino „smūgiu į nugarą“.

Rusija įspėja Turkiją: baikite provokacijas

Sekmadienį Rusija įspėjo Turkiją nustoti provokuoti šalies pajėgas Sirijoje ir prie Sirijos sienų. Rusijos gynybos ministerija patvirtino, kad šalis buvo priversta paleisti įspėjamuosius šūvius į Turkijos žvejybinį laivą, kai jis pavojingai priartėjo prie Rusijos karinio laivo.

„Turkijos diplomatui buvo paaiškintos potencialiai pražūtingos tokių Ankaros neatsakingų veiksmų prieš Rusijos karines pajėgas, kovojančias prieš tarptautinį terorizmą Sirijoje pasekmės“,- teigiama Rusijos gynybos ministerijos pareiškime.

„Tik laimingo atsitiktinumo dėka pavyko išvengti tragedijos“,- pabrėžia Rusijos gynybos ministerija.

Savo ruoštu Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlut Cavusoglu teigė, kad Ankara tiria incidentą ir pateiks pareiškimą, kai tik turės daugiau duomenų apie įvykį.

Vietinei žiniasklaidai jis teigė, kad Turkija pasirengusi „spręsti susidariusią įtampą užmezgant dialogą su Rusija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5557)