Jeigu paaiškės, kad tai tiesa, tuomet Igorio Osipovo pašalinimas ir Viktoro Sokolovo paaukštinimas taps didžiausiu pokyčiu Rusijos karinėse pajėgose nuo pat invazijos į Ukrainą pradžios vasario pabaigoje.

Juodosios jūros flotilė karo metu patyrė didžiulių nuostolių, pavyzdžiui, balandį buvo nuskandintas jos flagmanas „Moskva“, po dviejų mėnesių rusų atsitraukimas iš Gyvačių salos taip pat pareikalavo neapsiėmė be praradimų.

Viktoras Sokolovas

Rusijos okupuoto Krymo regione, kur ir yra Juodosios jūros flotilės bazė, pastaruoju metu aktyviai vykdomos, kaip įtariama, Ukrainos pajėgų raketinės atakos. Galingi sprogimai griaudėjo Sakų karinėje oro pajėgų bazėje, Sevastopolio uoste surengta galimai dronų ataka prieš Juodosios jūros flotilės būstinę.

V. Sokolovas Sevastopolio uoste buvo pristatytas Juodosios jūros flotilės karinės tarybos nariams, skelbia „RIA Novosti“.

Igoris Osipovas

„Nebuvo jokio viešo renginio, ir greičiausiai nebus. Taip susiklostė dėl geltono terorizmo grėsmės lygio, įvesto mieste“, – teigia šaltiniai.

Juodosios jūros flotilės atstovas spaudai vėliau informaciją apie naujo vado paskyrimą paneigė ir ją pavadino „gandais“, skelbė RBC.

59 metų V. Sokolovas užėmė kelis atsakingus postus Rusijos laivyne, nuo 2020 metų jis atsakingas už Sankt Peterburgo karinio laivyno akademiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją