Toks dešimtmečius neregėtas sprendimas priimtas tvyrant įtampai pasienyje su Ukraina.

„Pajėgos išėjo į poligonus, kur vyksta taktiniai, specialieji ir dvišaliai mokymai“, – teigia Rusijos gynybos ministras, kurį cituoja Rusijos valstybinė naujienų agentūra RIA.

S.Šoigu savo pavaldinių pareikalavo „užtikrinti aukštą kontrolinių užsiėmimų kokybę ir saugumą perkeliant karių ešelonus ir karinę techniką“.

Skelbiama, kad kovinės parengties patikrinimai rengiami visoje šalyje: nuo Šiaurės laivyno ir karinių objektų Arktyje iki Rusijos okupuotų Kurilų salų bei Kamčiatkos.

Pratybose dalyvaus visų rūšių ginkluotosios pajėgos – nuo sausumos dalinių iki laivyno, oro ir strateginių pajėgų, pasiruošusių suduoti branduolinius smūgius.

Tiesa, pagrindinės pratybos vyks už Baikalo ežero esančiame Cugolo ir ir Tolimuosiuose rytuose esančiame Sergejivsko poligionuose.

NATO kiek anksčiau įspėjo Maskvą dėl Rusijos dalinių judėjimo netoli Ukrainos sienos ir vis labiau pažeidinėjamo paliaubų susitarimo Donbaso konflikto zonoje.

CNN pirmadienį pranešė, kad Rusija Arktyje telkia precedento neturinčią karinę galią ir regione, pasinaudodama neįprastai šiltomis klimato sąlygomis, bando naujausius ginklus. Jungtinės Valstijos „labai atidžiai stebi“ Rusijos kariuomenės aktyvumą Arkties regione, teigia Pentagonas.

„NATO ir toliau rems Ukrainos suverenumą ir teritorinę neliečiamybę. Mes liekame budrūs ir toliau labai įdėmiai stebime padėtį“, – Vokietijos laikraščiui „Welt“ sakė NATO atstovas.

Anot jo, destabilizuojančios Rusijos priemonės kenkia pastangoms mažinti įtampą, kaip tai numatyta 2020 metų viduryje tarpininkaujant ESBO pasiektame paliaubų susitarime.

Sąjungininkai jau balandžio 1 dieną 30 NATO ambasadorių lygiu susitiko aptarti dabartinės saugumo padėties prie Juodosios jūros, kalbėjo atstovas. Sąjungininkai, anot jo, yra sunerimę dėl plataus masto Rusijos karinio aktyvumo šalia Ukrainos.

Taip pat nerimaujama dėl to, kad Rusija pažeidė 2020 metų liepos paliaubų susitarimą ir dėl to praėjusią savaitę žuvo keturi Ukrainos kareiviai.

Nepatvirtintais pranešimais, Rusijos vyriausybė į pasienio regioną ir 2014 metais aneksuotą Krymą, be kita ko, permeta tankus. Vyriausybė Maskvoje kalba apie savigynos žingsnius. Pastaruoju metu smurtas Rytų Ukrainoje vėl išaugo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1369)