Tokį pareiškimą karys išsakė filmuotame interviu, kurį antradienį paviešino opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno biuras Sibiro Tiumenės mieste.

Vaizdo įraše karys tvirtina, kad šiais metais jo dalinio karius apklausė pareigūnai, aiškinosi, kokios jų politinės pažiūros, ir visi kariai vienbalsiai išreiškė pasirengimą, esant reikalui, šaudyti į protestuojančius žmones.

Rusijos gynybos ministerija kario žodžius įvertino kaip „primityvų pramaną”.

„Pareigūnai puikiai supranta, kur visa tai veda, taigi jie paprasčiausiai nori žinoti, ar tuo atveju, jeigu kas nors nutiktų, armija būtų jų pusėje“, – A. Navalno komandai per interviu sakė karys, kurio veidas slepiamas.

Trečiadienį regioninis naujienų portalas Znak.com pranešė, kad karys prisistatė esantis vardu Arturas, tačiau pavardės neatskleidė.

Arturas į kariuomenę pašauktas 2017 metais, vos sulaukęs pilnametystės, šiuo metu jis tarnauja Ramiojo vandenyno flotilės povandeninėse pajėgose, teigia portalas.

Arturas sakė, kad visi 110 jo kolegų teigia esantys pasiruošę šaudyti į protestuotojus. Tai atskleidė šiais metais atliktas nuomonės tyrimas.

„Tiesiog nėra kitų variantų. Mes davėme atsakymą, kokio iš mūsų tikėjosi vadai. Kokia prasmė sakyti savo nuomonę, jeigu dėl nieko vėliau nurašys į rezervą?“ – kalbėjo Arturas.

„Znak“ skelbia, jog Arturo tapatybė pasitvirtino patikrinus nuotraukas iš jo karinės tarnybos tapatybės kortelės ir ID numerio.