Pranešimas pasirodė Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) ir jos sąjungininkių ministrų stebėsenos komiteto vaizdo konferencijos, kurioje turėjo dalyvauti ir A. Novakas, išvakarėse.

„Deja, Aleksandras Valentinovičius Novakas susirgo [užsikrėtęs] koronavirusu“, – per vyriausybės posėdį Blagoveščenske Rusijos Tolimuosiuose Rytuose paskelbė premjeras Michailas Mišustinas, kurį citavo naujienų agentūra „Interfax“.

Pasak premjero, A. Novakas savo diagnozę sužinojo atvykęs į Blagoveščenską, kur turėjo dalyvauti vyriausybės posėdyje ir didžiulio naftos chemijos projekto netoli Kinijos sienos atidarymo ceremonijoje.

„Jis atvyko ir [vėl] išvyko į Maskvą. Iš visos širdies linkime jam pasveikti“, – sakė M. Mišustinas. Premjerui balandį taip pat buvo diagnozuota COVID-19, nuo kurios jis vėliau pasveiko.

Energetikos ministerijos atstovas naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė, kad A. Novakas vis tiek dalyvaus vadinamosios OPEC+ grupės, kuriai priklauso ir Rusija, trečiadienio vaizdo konferencijoje.

Pranešime sakoma, kad keliems žurnalistams, lydėjusiems premjerą praėjusią savaitę prasidėjusioje jo kelionėje Tolimuosiuose Rytuose, taip pat testais buvo nustatytas koronavirusas ir kad jie turėjo grįžti į Maskvą.

Pastaraisiais mėnesiais koronavirusu užsikrėtė kelios Rusijos politinės figūros, tarp jų Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, kai kurie ministrai ir parlamentarai.

Rusija iki antradienio oficialiai užregistravo 932 493 užsikrėtimo COVID-19 ir 15 872 mirties atvejus.

Prezidentas Vladimiras Putinas praėjusią savaitę paskelbė, kad Rusija sukūrė skiepus nuo koronaviruso, bet mokslininkai ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) atsargiai vertino šį pareiškimą.