„Noriu dar kartą paskelbti savo poziciją: visada buvau už Ukrainos teritorinį vientisumą, prieš Krymo aneksiją ir kategoriškai prieš karą, vykstantį Ukrainos rytuose“, – M.Gaidar šeštadienį parašė savo „Facebook“ paskyroje.

Ji pabrėžė, kad ne kartą skelbė tokį savo požiūrį Rusijoje.

„Be kita ko, mano nepritarimas (Maskvos) politikai ir karui, yra priežastis, kodėl atėjau dirbti čia (Odesos srities administracijoje) ir ketinu gauti Ukrainos pilietybę“, – rašo M.Gaidar.

Odesos srities administracijos vadovas Michailas Saakašvilis, buvęs Gruzijos prezidentas, penktadienį paskelbė paskyręs M.Gaidar savo pavaduotoja, atsakinga už socialinius reikalus. Pasak M.Saakašvilio, M.Gaidar, kad galėtų dirbti tose pareigose, turės tapti Ukrainos piliete.

1982 metais gimusi M.Gaidar dalyvavo Rusijos politikoje ir buvo visuomenės, veikėja, taip pat dirbo radijo „Echo Moskvy“ žurnaliste. Ji yra įkūrusi vieną labdaros fondą ir jam vadovavo.

Rusijos Kirovo srities gubernatorius Nikita Belych, kurio padėjėja anksčiau yra buvusi M.Gaidar, piktinasi jos sprendimu kraustytis į Ukrainą ir tapti Odesos srities gubernatoriaus M.Saakašvilio padėjėja, pranešama BBC tinklalapyje.

„Jos sprendimo aš nepalaikau, manau, kad jis neteisingas, ką ir pasakiau jai. Pereiti dirbti žmonėms, kurių požiūris į mūsų šalį ir mūsų liaudį žinomas ir yra itin negatyvus, vertintinas kaip savęs priešpastatymas ne šiaip valdžiai, bet ir visiems Rusijos žmonėms. Ir net tie sunkumai, kurių ji turėjo Rusijoje, taip pat ir dėl savęs realizavimo, nėra pakankamas pagrindas priimti tokį sprendimą“, – parašė N.Belych savo tinklaraštyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)