„Tegul Amerika visada atsimena: yra dalis jos (Rusijos) teritorijos – Aliaska“, – teigė jis.

„Kai jie bando pasisavinti mūsų turtą užsienyje, jie turėtų žinoti, kad mes taip pat turime ką susigrąžinti“, – pridūrė V. Volodinas. Apie tai praneša „Associated Press“ ir „RBC News“.

Kaip rašo „RBC News“, V. Volodinas taip pat kalbėjo apie Rusijos Dūmos vicepirmininko Piotro Tolstojaus pasiūlymą, kad Aliaskoje šiuo klausimu būtų galima surengti referendumą.


1867 m. kovo 30 d. nuo Krymo karų susilpnėjusi Rusijos imperija pardavė Aliaską Jungtinėms Valstijoms už 7,2 mln. dolerių.

Antradienį V. Volodinas sakė, kad parlamentarai turėtų svarstyti ir apie svarbios sutarties su Norvegija dėl sienos Arktyje denonsavimą, po to, kai buvo blokuotas Rusijos krovinių vežimas į Svalbardo salyną.

2010 metais Rusija ir Norvegija pasirašė sutartį dėl jūros sienos nustatymo ir bendradarbiavimo Barenco jūroje bei Arkties vandenyne, taip užbaigdamos 40 metų trukusį ginčą.

Norvegija atsakydama pabrėžė, kad Oslas ir Maskva „abu suinteresuoti“ palaikyti susitarimą ir kad „susitarime dėl demarkacinės linijos nėra nutraukimo išlygos“.

Norvegijos Užsienio reikalų ministerija trečiadienį paskelbė suradusi sprendimą, kaip leisti gabenti Rusijos krovinius į Svarbardo salyną Arktyje, blokuotus dėl sankcijų Maskvai.

Ministerija nurodė, jog krovinių konteinerių vežimas buvo blokuotas todėl, kad jie buvo vežami rusų transporto priemonėmis, o joms draudžiama vežti krovinius per sieną. Dabar konteineriai bus vežami norvegų transporto priemonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)