„Neeilinio plenarinio posėdžio būtinybė yra susijusi su tuo, kad prisikaupė daug neatidėliotinų klausimų. Taip pat bus peržiūrėtos vyriausybės iniciatyvos“, – rašoma žemųjų parlamento rūmų „Telegram“ kanale.

Kokius dokumentus būtina skubiai peržiūrėti, nepatikslinama, skelbia dw.com.

Dūmos frakcijos „Vieningoji Rusija“ vadovas Vladimiras Vasiljevas vėliau pranešė, kad posėdžio metu planuojama aptarti „60 su trupučiu klausimų“.

„Būtina teisinė reakcija į dabar vykstančius procesus“, – frakcijos „Telegram“ kanale cituojami jo žodžiai. Rusijos Federacijos komunistų partijos (RFKP) frakcijos lyderio pavaduotojas Nikolajus Kolomeicevas naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad posėdžio metu bus nagrinėjamos vyriausybės iniciatyvos, kurios gali būti priimtos skubos tvarka ir iš karto surengus tris svarstymus. Tiesa, dalis įstatymų projektų dar net nepateikta Dūmai.

„Kommersant“ šaltinio Dūmoje teigimu, neeilinis posėdis nesusijęs su karu Ukrainoje. Būtina priimti anksčiau pateiktas vyriausybės iniciatyvas ir išspręsti kai kuriuos kadrinius klausimus, pridūrė jis.

Parlamento aukštieji rūmai (Federacijos Taryba) taip pat yra pasiruošę esant būtinybei surengti posėdį bet kokiu formatu, vyriausybinėms agentūroms pranešė parlamento aukštųjų rūmų komiteto pirmininkas Viačeslavas Timčenka.

Jis pažymėjo, kad Federacijos Taryba neturi informacijos apie Valstybės Dūmos neeilinį posėdį.

Valstybės Dūmos pavasario sesija baigėsi liepos 6 d. Pasibaigus sesijai, deputatai turėjo iki rugpjūčio mėnesio dirbti su savo rinkėjais.

Tuo metu „Meduza“ šaltiniai tvirtina, kad posėdis liepos 15 d. gali būt susijęs su pokyčiais Vyriausybėje. Tai pranešė du prezidento administracijai artimi šaltiniai.

Vieno iš „Meduza“ šaltinių teigimu, gali būti svarstomas premjero Michailo Mišustino atsistatydinimo klausimas.

„Esmė ne ta, kad jis blogai dirba, bet Mišustinas (kaip buvęs Federalinės mokesčių tarnybos vadovas) yra įpratęs rinkti, o ne paskirstyti. Dabar kiti laikai“, – sakė šaltinis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)