„Jokio pasigailėjimo Ukrainos gyventojams“, – rašė M. Uljanovas. Vėliau jis ištrynė savo pranešimą ir teigė, kad jo turinys buvo neteisingai suprastas.

Kitame tviterio įraše, kurį kai kurie internautai vadino „visiškai neįtikinamu“, M. Uljanovas rašė: „Turiu atsiprašyti. Pamiršau, su kuo turiu reikalą. Žinoma, aš turėjau omenyje JAV, kurios tiekia ginklus, ir Ukrainos prezidentą, kuris dar vakar pareiškė, kad atmeta bet kokias taikos derybas. Tikrai, iš jų pusės jokio gailestingumo Ukrainos gyventojams. Štai ką aš pasakiau“, – rašė Rusijos atstovas.

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Olehas Mykolenka reagavo į pradinį M. Uljanovo įrašą ir pavadino jo pareiškimus raginimu vykdyti genocidą prieš ukrainiečių tautą. O. Mykolenka taip pat paragino Vienos diplomatų bendruomenę boikotuoti M. Uljanovą, o priimančiąją šalį Austriją paskelbti Rusijos ambasadorių nepageidaujamu asmeniu.

M. Uljanovas atmetė kaltinimus raginimu vykdyti genocidą ir sakė, kad Ukrainos valdžia „nesirūpina savo gyventojais, kai kategoriškai atmeta diplomatines pastangas ir susitelkia tik į ginklų kaupimą iš Vakarų“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)