Toks buvo jo atsakas senatoriui Lindsey Grahamui, kuris po incidento su bepiločiu „MQ-9 Reaper“ paragino atakuoti Rusijos karinių oro pajėgų orlaivius, jei kiltų grėsmė JAV aparatams.

„Tyčinis Rusijos orlaivio užpuolimas neutralioje oro erdvėje yra ne tik nusikaltimas pagal tarptautinę teisę, bet ir atviras karo paskelbimas branduolinei galiai“, – pareiškė A. Antonovas.

L. Grahamas, kuris yra vienas įtakingiausių respublikonų partijos narių, užėmęs griežtą poziciją Rusijos atžvilgiu ir griežtai pasmerkęs agresiją prieš Ukrainą, paragino patraukti Kremlių atsakomybėn už JAV bepiločio orlaivio sudužimą.

Taip pat jis kritikavo JAV prezidentą Joe Bideną už, jo nuomone, nepakankamai ryžtingą atsaką į „MQ-9 Reaper“ incidentą.

„Jei prisiartinsite prie Amerikos objekto, skrendančio neutraliuose vandenyse, jūsų lėktuvas turėtų būti numuštas, – sakė L. Grahamas. – Ką dabar darytų [JAV prezidentas] Ronaldas Reiganas? Jis pradėtų numušinėti Rusijos lėktuvus, jei jie kelia grėsmę mūsų objektams“.

Delfi primena, kad virš Juodosios jūros sudužus amerikiečių kariniam dronui, JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas apkaltino Rusiją agresyviu elgesiu.

„Pavojingas incidentas yra agresyvių, rizikingų ir nesaugių Rusijos pilotų veiksmų tarptautinėje erdvėje pavyzdys, – sakė jis trečiadienį virtualiame Ukrainos kontaktinės grupės susitikime. – Rusija privalo saugiai ir profesionaliai valdyti savo karinius orlaivius“. JAV esą ir toliau skraidys ir vykdys operacijas ten, kur tai leidžia tarptautinė teisė.

JAV kariniais duomenimis, antradienį tarptautinėje oro erdvėje virš Juodosios jūros nepilotuojamas amerikiečių karinis dronas susidūrė su Rusijos naikintuvu.

JAV pajėgos po susidūrimo buvo priverstos numušti droną, pareiškė Pentagonas.

L. Austinas Rusijos pilotų elgesį pavadino pavojingu, beatodairišku ir neprofesionaliu.

JAV valstybės departamentas po incidento išsikvietė Rusijos ambasadorių Vašingtone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)