Nuo tada, kai prezidentas Vladimiras Putinas prieš metus pasiuntė kariuomenę į Ukrainą, vieša Maskvos puolimo provakarietiškoje kaimyninėje šalyje kritika buvo uždrausta.

Praėjusiais metais Rusijos valdžios institucijos iškėlė baudžiamąją bylą Aleksejui Moskaliovui po to, kai jo dukra Marija, kuriai dabar 13 metų, mokykloje nupiešė piešinį, kuriame šalia Rusijos vėliavos pavaizduotos raketos, nukreiptos į moterį ir vaiką, stovinčius prie Ukrainos vėliavos.

Jos mokyklos direktorė kreipėsi į policiją, kuri teigė, kad mergaitės 54 metų tėvo socialinio tinklo profiliuose rado komentarų, kuriuose kritikuojamas Maskvos puolimas prieš Ukrainą.

Šeima yra kilusi iš Jefremovo, nedidelio miesto, kuriame gyvena apie 37 tūkst. žmonių, esančio maždaug už 300 km į pietus nuo Maskvos.

Kovo pradžioje valdžios institucijos Mariją uždarė į nepilnamečių „reabilitacijos centrą“, o A. Moskaliovui buvo skirtas namų areštas.

Pirmadienį prokurorai pareikalavo tėvui skirti dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, sakė jo advokatas Vladimiras Bilijenka. Pasak jo, yra didelė tikimybė, kad A. Moskaliovas bus įkalintas, o nuosprendis turėtų būti paskelbtas antradienį.

„Žinoma, kad mergaitė bus išsiųsta į vaikų namus“, – sakė jis AFP. A. Moskaliovas tvirtina esąs nekaltas.

Ši byla sulaukė dėmesio visoje šalyje, o internete buvo paskelbta peticija, kurioje raginama mergaitę sugrąžinti tėvui. Net Jevgenijus Prigožinas, sukarintų „Vagner“ pajėgų, vadovaujančių Rusijos puolimui rytų Ukrainoje, vadovas, išreiškė paramą Marijai ir kritikavo vietos valdžios institucijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją