„Rusijoje padėtis nesiklosto taip aštriai, kaip kitose šalyse, ypač Europoje. Dabar pas mus per parą užfiksuotas 71 atvejis; pasveiko 17 žmonių; iš viso yra 438 susirgusiųjų“, – per pasitarimą su savo pavaduotojais pareiškė M. Mišustinas.

Ispanijoje bus pratęsta nepaprastoji padėtis


Ispanijos vyriausybė sekmadienį pranešė ketinanti iki balandžio 11 dienos pratęsti šalyje dėl koronaviruso grėsmės galiojančią nepaprastąją padėtį.

Premjeras Pedras Sanchezas teigė prašysiąs parlamento pritarti nepaprastosios padėties pratęsimui, siekiant pažaboti naujojo koronaviruso plitimą.

Vadinasi, ispanai iki balandžio 11 d. turės būti namuose. Kovo 14 d. paskelbta nepaprastoji padėtis draudžia gyventojams išeiti iš namų, išskyrus tais atvejais, kai reikia nusipirkti maisto ar kreiptis medicinos pagalbos.

„Žinau ir suvokiu, kad tai viena iš drastiškiausių priemonių, kurių ėmėsi kaimyninės šalys. Žinau, kad labai nepatogu būti įkalintiems iki balandžio 11 d., ir kad tai veikia kiekvieną. Tačiau ekspertai sutinka, kad tai veiksminga priemonė, kovojant su koronavirusu“, - teigė premjeras P. Sanchezas.

Ispanijoje patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius viršija 28 tūkst. Mirusių žmonių skaičius yra didesnis nei 1 700.

Siekiant palengvinti sveikatos priežiūros įstaigoms tenkančią naštą, didžiausias parodų centras sostinėje Madride bus paverstas laikina ligonine su 5 tūkst. lovų.

Be kita ko, devyni viešbučiai regione bus paversti klinikomis mažiau sunkiems ligoniams.

Juodkalnijoje – pirmoji koronaviruso auka


Juodkalnijoje mirė pirmasis koronavirusine infekcija COVID-19 užsikrėtęs žmogus, praneša valstybinė televizija RTCG.

65-erių vyras mirė netrukus po atvykimo į Podgoricos ligoninę sekmadienio naktį. Pasak televizijos, vyras anksčiau keliavo į Serbiją.

Šiuo metu Juodkalnijoje patvirtinti 22 užsikrėtimo koronavirusu atvejai.

Sveikatos apsaugos institucijos dėl užsikrėtimo rizikos šalyje stebi iš viso apie 5 500 žmonių.