Rusų lyderis sausį pasiūlė iš esmės pakeisti šalies pagrindinį įstatymą, ir šią savaitę paskutinę minutę pritarė siūlymui „anuliuoti“ prezidento išdirbtas kadencijas, ir tokiu būdu sudaryti sau sąlygas pasilikti valdžioje iki 2036 metų.

Aršaus Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno vadovaujamos Rusijos opozicijos jėgos jau ilgą laiką kaltina 67 metų valstybės vadovą mėginant visam gyvenimui likti valdžioje.

Ketvirtadienį buvo užblokuota svetainė, sukurta protestui dėl konstitucijos pakeitimų reikšti, sakė vienas opozicijos aktyvistas.

„Kampanijos prieš konstitucijos pataisas tinklapį net2020.ru ką tik užblokavo „Roskomnadzor“, – pažymėjo Andrejus Pivovarovas, turėdamas omenyje valstybinę ryšių kontrolės instituciją.

Pasak jo, „Roskomnadzor“ užblokavo svetainę atitinkamą sprendimą priėmus Maskvos teismui.

Teismo atstovė naujienų agentūrai AFP patvirtino, jog tinklalapis buvo užblokuotas, bet nepateikė išsamesnės informacijos.

„Tokia nervinga reakcija reiškia, kad einame teisingu keliu“, – pareiškė A. Pivovarovas.

Jis patikino, jog kampanija, pavadinta „Net!“ (rus. Ne!), tęsis.

Kremliaus kritikai ragino visuomenę protestuoti prieš minimas pataisas dar prieš tai, kai Rusijos prezidentas atskleidė savo ketinimus, antradienį sakydamas kalbą parlamente.

Daugiau nei 50 tūkst. žmonių pasirašė „manifestą“, kuriame tvirtinama, kad valdantieji mėgina įvykdyti „konstitucinės santvarkos perversmą“.

Abeji rusų parlamento rūmai išreiškė palaikymą pataisoms, taip pat numatančioms nuostatas, draudžiančias tos pačios lyties asmenų santuokas ir įtvirtinančias „istorines tiesas“ apie Rusijos vaidmenį Antrajame pasauliniame kare.

Šalies piliečia spręs, ar priimti pataisas, per balandžio 22 dieną vyksiantį balsavimą.