Prilepinas buvo sunkiai sužeistas, pranešė RBC, remdamasi šaltiniu Rusijos vidaus reikalų ministerijoje.

Rusijos „Telegram“ kanaluose teigiama, kad incidentas įvyko Pionerskojės kaime.

Prieš kelis metus rašytojas, tarnavęs ir Čečėnijoje, gyrėsi, kad gali nukeliauti į bet kurią Europos šalį ir „neatsidurs už grotų, joks teismas neįkiš į kalėjimą“ už juodus darbelius.

Vašingtone įsikūrusios ekspertų grupės „Atlantic Council“ projekto „Digital Forensic Research Lab“ nariai išsiaiškino, kad Z. Prilepinas tarnavo 4-ajame žvalgybos ir šturmo batalione.

„Mano batalionas užvirė tikrą pragarą“, – interviu metu sakė rašytojas. Remiantis „Digital Forensic Research Lab“ informacija, batalionui vadovavo kitas rusas – Sergejus Fomčenkovas.

Jis ir Z. Prilepinas priklausė ultranacionalistinei Nacionalinei bolševikų partijai, kurios veikla galiausiai buvo uždrausta. Kai tapo plačiai žinoma, kad Z. Prilepinas kovoja Donbase, 2017 m. vasario 13 d. Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pranešė, kad nekomentuos Z. Prilepino motyvacijos dalyvauti mūšiuose. „Rusijos piliečiai vadovaujasi širdimi ir vyksta į šias nepripažintas respublikas. Galiu pasakyti tik tiek“, – pareiškė D. Peskovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)