„Gruodžio 2 d. Primorėje planuoto mokomojo skrydžio metu sudužo lėktuvas „MiG-31“. Įgula katapultavo. Skrydis buvo atliktas be amunicijos“, – rašoma pranešime.

Pranešama, kad naikintuvas nukrito negyvenamoje teritorijoje, nuostolių ant žemės esą nepridaryta.

„Pirminiais duomenimis, avariją galėjo sukelti techninis gedimas“, – pranešė spaudos tarnyba.


Skelbiama, kad į įvykio vietą išsiųsti paieškos ir gelbėjimo tarnybos sraigtasparniai „Mi-8“.

Delfi primena, kad gruodžio 1 dieną Ukrainoje buvo paskelbtas didelio masto oro pavojus dėl iš Baltarusijos Mačiuliškių aerodromo pakilusių trijų Rusijos naikintuvų „MiG-31“.

Šie naikintuvai – raketų „Kindžal“, kurių nemato mūsų priešraketinės gynybos sistema, nešėjai, teigia Ukrainos karinių oro pajėgų vadovybės atstovas Jurijus Ignatas. Jo teigimu, smogti Ukrainos teritorijai tie lėktuvai gali ir ne iš Baltarusijos teritorijos.

Anot J. Ignato, „MiG-31“ Baltarusijoje greičiausiai buvo Vakarams pasiųstas ženklas.

„Tai, kad jie buvo Baltarusijoje, ypatingos strateginės reikšmės neturi. Galimas dalykas, kad tai buvo kažkoks signalas Vakarų šalims. Juk šalia Lenkija. Šių naikintuvų buvimas regione, galimas dalykas, taip pat savotiškas spaudimas, demonstracija“, – pareiškė J. Ignatas.

Ukrainos karinės oro pajėgos konstatavo, kad pastarosiomis dienomis stebimas didesnis Rusijos aviacijos aktyvumas.

„Savaitgalį fiksuotas nedidelis (Rusijos aviacijos) susitelkimas, keli lėktuvai patruliavo virš Juodosios jūros. Taip pat ir prie Ukrainos sienų. O štai vakar ir šiandien aktyvumas padidėjo. Šiandien užfiksavome iki trisdešimties orlaivių okupuotų teritorijų (taip pat ir Juodosios jūros) oro erdvėje. Tai taktinė aviacija, pasiųsta kaip parama sausumos pajėgų veiksmams“, – paaiškino J. Ignatas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)