Kremlius penktadienį paskelbė, kad V.Putinas ištraukė 21 kilogramą sveriančią plėšrūnę, spiningaudamas Tuvos regione. Prie to pranešimo buvo pridėtas vaizdo įrašas ir nuotraukos, kuriose matomas iki pusės išsirengęs prezidentas, mėtantis blizgę.

Tos nuotraukos akivaizdžiai turėjo pademonstruoti, kad 60-metis V.Putinas vis dar puikiai jaučiasi gamtoje ir yra pajėgus sugauti stambią žuvį - bei vadovauti savo šaliai permainų laikais.

Tačiau šis laimikis paskatino opoziciją, kuri kasmet vis priekabiau kritikuoja V.Putino viešųjų ryšių triukus, atsiversti žvejybos vadovėlius ir mėginti įrodyti, kad Kremliaus pateikta informacija yra klaidinga..

Iškilūs opozicijos tinklaraštininkai pirmadienį pareiškė, kad V.Putinas neatsispyrė daugelio žvejų mėgėjų jaučiamai pagundai padidinti savo laimikių svorį.

Tinklaraštininkas ir rašytojas Alfredas Kochas, apskaičiavęs tos lydekos ilgį, skersmenį ir tūrį, pareiškė, kad ta žuvis galėjo sverti tik "10-11 kilogramų", o ne 21 kilogramą, kaip teigė Kremlius.

Opoziciją palaikantis žurnalistas Olegas Kašinas pridūrė, kad tokio dydžio žuvis, sverianti 21 kilogramą, negalėtų plaukioti dėl savo kūno tankio - ji esą nugrimztų į ežero dugną.

"Tokia sunki lydeka tiesiog negalėtų plaukioti, - O.Kašinas rašė socialiniame tinkle "Twitter". - Ji nuskęstų į dugną! Iš tiesų ši lydeka buvo sudaryta iš granito."

Tačiau V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas nesureikšmino tų komentarų, sakydamas: "Dabar vasara, nėra kas veikti - žmonėms reikia pakalbėti."

"Aš asmeniškai mačiau svarstykles ir dalyvavau sveriant. Ta lydeka tikrai svėrė per 20 kilogramų", - jis sakė Rusijos naujienų tarnybai.

Priešprieša tarp Kremliaus poziciją palaikančios žiniasklaidos ir tinklaraštininkų atkreipė dėmesį ir praeitais metais, kai V.Putinas pakilo motorizuota skraidykle, lydėdamas nykstančias gerves į migraciją..

Vėliau paaiškėjo, kad tos gervės taip ir nenuskrido, kur planuota, todėl jas teko lėktuvu nugabenti į voljerus draustiniuose.