Jelena Nepomniaščiaja (47 m.) iškrito iš Krasnojarsko regiono karo veteranų ligoninės penkto aukšto po pokalbio su Krasnojarsko regiono sveikatos departamento vadovu, pranešė themoscowtimes.com.

Vieno šaltinio teigimu, J. Nepomniaščiaja nepritarė tam, kad dar vienas ligoninės korpusas būtų paskirtas 80-iai COVID-19 pacientų, motyvuodama tuo, kad personalas nėra tinkamai paruoštas ir trūksta apsauginių priemonių medikams.

„Galbūt dėl šių aplinkybių moteris ryžosi desperatiškam poelgiui“, – cituojamas šaltinis.

Už 4 000 km nuo Maskvos esantis Krasnojarsko regionas – vienas iš 20-ies daugiausia užsikrėtimų turinčių regionų Rusijoje, kuriame pirmadienį buvo užfiksuoti 527 koronaviruso atvejai ir penkios mirtys.

Anonimu panorėjęs likti šaltinis teigė leidiniui „Novaja Gazeta“, kad šiuo metu dar vyksta tyrimas, tačiau pirminiai duomenys nerodo, kad būtų įvykdytas nusikaltimas.

Gydytojos iškritimas pro langą prisideda prie pastarųjų metų kelių paslaptingų Rusijos žurnalistų, iškritusių pro langą, žūčių.

Rusija jau pralenkė Kiniją pagal užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičių

Rusijoje pastarąją parą užsikrėtusiųjų naująja koronavirusine infekcija skaičius padidėjo 6 198 ir dabar sudaro 87 147, infekuotųjų rasta visuose šalies regionuose. Tad Rusija pagal infekuotųjų skaičių jau pralenkė Kiniją, kur iki šiol nustatyta 84,5 tūkstančio užsikrėtimo atvejų.

Tai pirmadienį pranešė Rusijos operatyvinis kovos su koronavirusinės infekcijos plitimu štabas.

„Rusijoje užregistruoti 87 147 koronavirusinės infekcijos atvejai 85-iuose regionuose. Pastarąją parą iš ligoninių išrašyti 579 pasveikę žmonės, per visą laikotarpį – 7 346. Per parą mirė 50 pacientų, kuriems buvo diagnozuotas koronavirusas. Iš viso Rusijoje jau mirė 794 žmonės“, - sakoma štabo pranešime. Pažymima, kad 2 693 pastarąją parą išaiškintiems infekuotiesiems nepasireiškė jokie ligos simptomai.

Maskvoje pastarąją parą nustatytas 2 871 naujas užsikrėtimo atvejis. Iš viso Rusijos sostinėje koronavirusas jau diagnozuotas 45 351 žmogui.

Pagal patvirtintų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičių Rusija pakilo į 9-ąją vietą pasaulyje.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius viršijo 2,9 milijono, mirė daugiau kaip 204 tūkstančiai infekuotųjų.