A.Navalnas, padėjęs organizuoti protestus prieš V.Putiną ir aktyviai kovojantis prieš korupciją valstybėje, neigia esantis kaip nors nusikaltęs ir tvirtina, kad jam pateikti kaltinimai yra suklastoti, Kremliui stengiantis sutriuškinti opoziciją.

Rusijos tiriamasis komitetas, tiesiogiai pavaldus V.Putinui, nurodė, kad A.Navalnas ir jo brolis Olegas įtariami 2008 metais teikę vienai bendrovei pašto siuntų pristatymo paslaugas išpūstomis kainomis ir gavę iš jos 3,8 mln. rublių (apie 319 tūkst. litų).

A.Navalnas sarkastiškai reagavo į žinią apie naują tyrimą, paskelbęs žinutę socialiniame tinkle "Twitter", trečiadienį važiuodamas traukiniu iš Kirovo miesto, kur stojo prieš teismą byloje dėl lėšų pasisavinimo.

"Pabudau traukinyje. Sužinojau, kad pradėtas dar vienas baudžiamasis tyrimas. Tai reiškia, kad mūsų kelionė buvo sėkminga", - rašė jis.

36 metų A.Navalnui gresia iki dešimties metų laisvės atėmimo byloje, kuri buvo pradėta nagrinėti trečiadienį. Joje opozicijos lyderis kalinamas pasisavinęs apie 510 tūkst. JAV dolerių (1,3 mln. litų) iš vienos mediena prekiaujančios Kirove įsikūrusios bendrovės, kurios konsultantu jis dirbo 2009 metais. Šios bylos nagrinėjimas buvo atidėtas iki balandžio 24 dienos.

A.Navalnas tvirtina, kad V.Putinas nurodė pradėti teisėsaugos tyrimus ir iškelti jam bylą, siekdamas pašalinti potencialų varžovą per prezidento rinkimus.

Tuo tarpu Kremlius neigia daręs spaudimą teismams ir tikina, kad V.Putinas jais nesinaudoja, siekdamas politinių tikslų.