Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 22 589 naujus užsikrėtimo atvejus ir 790 pacientų mirtį.

Maskvoje per pastarąją parą nustatyti 3 227 nauji COVID-19 atvejai. Per praėjusią parą sostinėje mirė 68 užsikrėtę asmenys.

Nuo pandemijos pradžios Rusijoje užregistruoti iš viso 6 379 904 COVID-19 atvejai, 162 509 užsikrėtę žmonės mirė. Persirgę koronavirusine infekcija pasveiko 5 700 212 pacientų, iš jų 20 370 – per praėjusią parą.

Tuo metu Rusijos sveikatos apsaugos viceministras Olegas Gridnevas ketvirtadienį pranešė, kad šalyje nuo koronaviruso paskiepyti 37 mln. žmonių, o per savaitę šis skaičius išaugo 3 milijonais.

Jo teigimu, skiepijimo tempas šalyje yra „reikšmingas“, tačiau daugelyje regionų dėl atostogų sezono šis sulėtėjo. Tuo pat metu O. Gridnevas pabrėžė, kad „kolektyvinio imuniteto kūrimo tempas yra gana rimtas“.

Kremlius praėjusio mėnesio pradžioje pripažino, kad Rusijai nepavyks įgyvendinti savo tikslo iki vasaros pabaigos vakcinuoti 60 proc. šalies gyventojų, nors rusai nuo gruodžio pradžios gali skiepytis nemokamai.

Nors valdžiai sunkiai sekasi įtikinti skeptiškai nusiteikusius gyventojus skiepytis, pareigūnai jau kviečia anksčiau pasiskiepijusius rusus pakartotinei vakcinacijai.