Ši atmaina buvo nustatyta keliautojams, grįžusiems iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR).

Visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos „Rospotrebnadzor“ duomenimis, COVID-19 nustatyta iš viso 10 neseniai iš PAR grįžusių žmonių, tačiau naujoji atmaina kol kas patvirtinta tik dviem atvejais. Kiti mėginiai vis dar tiriami dėl omikron.

Kaip pranešė žiniasklaida, visi pastarosiomis dienomis iš PAR grįžę asmenys karantinuojami specialiose patalpose. Visi keliautojai, kuriems testu patvirtinta infekcija, hospitalizuoti, nurodė „Rospotrebnadzor“. Tarnyba nepatikslino, ar jie buvo nugabenti į ligoninę atsargumo dėlei, ar dėl to, kad jie sunkiai serga.

Rusija riboja įvažiavimą visiems užsieniečiams, keliaujantiems iš pietinės Afrikos, taip pat šiuo metu reikalauja, kad visi Rusijos piliečiai, grįžtantys iš PAR ar kaimyninių šalių, 14 dienų karantinuotųsi dėl omikron atmainos, apie kurią pirmą kartą pranešė Pietų Afrikos mokslininkai, grėsmės.

Apie naująjį variantą dar daug kas nežinoma – pavyzdžiui, ar jis yra labiau užkrečiamas, kaip įtaria kai kurie sveikatos apsaugos pareigūnai, taip pat, ar užsikrėtusieji sunkiau serga ir ar ši padermė yra atsparesnė esamoms vakcinoms.

Pirmadienį Rusija paskelbė, kad praėjusią parą šalyje nustatyti 32 136 nauji COVID-19 atvejai, 1 184 žmonės nuo šios ligos mirė.

Kovą su epidemija koordinuojančio operatyvinio štabo duomenimis, iš viso nuo pandemijos pradžios Rusijoje išaiškinta per 9,8 mln. užsikrėtimo ir 282 462 mirties atvejai.

Tačiau penktadienį paskelbtoje statistikos agentūros „Rosstat“ ataskaitoje, parengtoje remiantis platesniais kriterijais, nurodyta, kad nuo praėjusių metų balandžio iki šių metų spalio bendras su COVID-19 susijusių mirčių skaičius viršija 537 tūkst. – tai yra beveik dvigubai daugiau už oficialų skaičių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją