"Vieningoji Rusija" gavo daugumą sekmadienį vykusiuose regionų rinkimuose, kurie buvo pirmasis egzaminas V.Putino partijai vykstant krizei. Opozicija sako, jog pareigūnai, kaip ir anksčiau, manipuliavo balsavimu savo naudai, o analitikai - kad valdžios partijos populiarumas ekonomikos sunkmečiu ėmė mažėti.

Judėjimo "Solidarumas" sekretorė spaudai Olga Šorina pranešė, jog B.Nemcovas, kuris dešimtajame dešimtmetyje buvo Žemutinio Naugardo srities gubernatorius, o vėliau šalies vyriausybės ministras pirmininkas, ketina informuoti rinkimų komisiją, kad balotiruosis rinkimuose balandžio 26 dieną.

B.Nemcovo sprendimui pritaria ir jo kolegos "Solidarume", pranešė O.Šorina.

Iš Sočio kilęs B.Nemcovas jau paskelbė savo tinklalapyje www.nemtsov.ru trumpą programą, siūlydamas kruopščiau pasirinkti statyti objektus, skirtus olimpiadai, ir leisti valstybės lėšas.

"Akivaizdu, kad jeigu Putino avantiūra bus įgyvendinta, tai po 2014 metų objektai, pastatyti Sočyje olimpiadai, pasidarys nebetinkami ir milijardai bus paleisti vėjais", - pareiškė B.Nemcovas.

Sočis išrinktas būsimos žiemos olimpiados sostine, kai prezidentu buvo V.Putinas, kuris žada, kad Rusija pasirengs žaidynėms, nors ir vyksta ekonomikos krizė.

Regioninių tyrimų agentūros generalinis direktorius Rostislavas Turovskis mano, kad B.Nemcovas neturi galimybių iškovoti pergalę, o miesto vadovu taps dabartinis laikinasis meras Anatolijus Pachomovas.

"Tačiau tai gera dingstis pasirodyti kaip politikui", - sakė R.Turovskis agentūrai "Reuters".

"Galimybė protestiniam balsavimui Sočyje yra: daugelis miestiečių nepatenkinti, taip pat ir dėl to, kaip vyksta pasirengimas olimpiadai.

Olimpinių objektų statybos planai sutrikdė daugelio miestiečių gyvenimą - valdžia siūlo iškeldinamiesiems kitas gyvenamąsias vietas arba piniginę kompensaciją.

Nepatenkinti siūlomais variantais Sočio gyventojai jau surengė kelias protesto akcijas. Pareigūnai sako, jog padarys viską, kas įmanoma, kad pasiektų kompromisą su miestiečiais.