„Noriu paaiškinti dėl atmainos, apie kurią Rusijoje buvo pranešta praeitą savaitę... labai nuodugniai patikrinome visą informaciją – ji pasitvirtino. Tai iš tikrųjų tas pats variantas – „Delta plius“, – per kovą su COVID-19 pandemija koordinuojančios tarybos posėdį sakė A. Popova.

Šios atmainos koronavirusu užsikrėtusi „moteris persirgo lengvai, šiuo atveju viskas baigėsi sėkmingai“, pridūrė pareigūnė.

„Rospotrebnadzor“ vadovė pažymėjo, kad Rusijai svarbu intensyvinti skiepijimo nuo COVID-19 kampaniją, kad būtų sustabdytas naujų užkrato atmainų plitimas.

„Toks masinis naujų variantų plitimas reikalauja nedelsiamo imunizavimo“, – sakė A. Popova..

Praeitą penktadienį žiniasklaida pranešė, kad Rusijoje galimai buvo nustatytas pirmasis užsikrėtimo „Delta plius“ varianto koronavirusu atvejis. Tuomet „Rospotrebnadzor“ pavaldžios mokslo institucijos ėmėsi tikrinti šią informaciją.

Šiuo metu žinoma, kad „Delta plius“ varianto koronavirusas yra atsparesnis antikūnams, susidariusiems nuo COVID-19 paskiepytų arba šia liga anksčiau persirgusių žmonių organizme.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)