„Per praėjusią parą 85 Rusijos regionuose patvirtinta 5 940 naujų COVID-19 atvejų, įskaitant 1 556, nustatytus aktyviai, nesant klinikinių apraiškų“, – nurodoma štabo pranešime.

Tai mažiausias per parą užregistruotų atvejų skaičius per pastaruosius pustrečio mėnesio. Diena anksčiau Rusijoje buvo užregistruoti 6 109 užsikrėtimo atvejai.

Nuo epidemijos pradžios Rusijoje nustatyti iš viso 777 486 COVID-19 atvejai, 12 427 žmonės mirė, o iš gydymo įstaigų išrašyti 553 602 pacientai, iš jų 3 258 – per pastarąją parą. Šiuo metu tebeserga 211 457 žmonės.

Rusijos mirtingumo lygis, palyginti su kitomis pandemijos smarkiai paveiktomis valstybėmis lieka žemas, todėl spėliojama, kad Maskva praneša ne apie visus mirties atvejus.

Rusų pareigūnai pradėjo švelninti kovos su virusu priemones birželį, prieš didžiulį Antrojo pasaulinio karo paradą Maskvoje ir visuotinį balsavimą dėl konstitucinių reformų, kurios leidžia prezidentui Vladimirui Putinui išlaikyti valdžią savo rankose iki 2036 metų.

Abu renginiai anksčiau buvo atidėti dėl koronaviruso.

Maskva planuoja atidaryti kino ir dramos teatrus rugpjūčio 1 dieną. Sostinės parduotuvėse ir viešajame transporte tebėra privalu dėvėti kaukes, tačiau gatvėse šis reikalavimas netaikomas.

Keletas Rusijos institutų šiuo metu mėgina sukurti vakciną nuo koronaviruso.

Praėjusią savaitę šalies Gynybos ministerija pareiškė, kad sukūrė „saugią“ vakciną, išbandytą su savanoriais per klinikinius tyrimus.

Tačiau šie tyrimai tebevykdomi, o ministerija tikisi, kad jie bus baigti artimiausiomis savaitėmis.