Per nelaimę žuvo du įgulos nariai – orlaivio vadas ir bortmechanikas. Vietos valdžios teigimu, nukentėjo daugiau nei 30 žmonių.

„Šiandien reisu Ulan Udė–Nižneangarskas–Irkutskas skridęs lėktuvas An-24 leisdamasis Nižneangarske nuriedėjo nuo tūpimo tako ir užsiliepsnojo. Remiantis preliminaria informacija, žuvo du įgulos nariai“, – rašoma ministerijos išplatintame pranešime.

Orlaiviu skrido 47 žmonės.

Įvykio vietoje dirba avarinės tarnybos, kelios dešimtys policijos pareigūnų.

Vietos administracijos atstovai naujienų agentūrai „Interfax“ patvirtino, kad oro bendrovės „Angara“ lėktuvas Nižneangarske nuriedėjo nuo tūpimo tako, įsirėžė į pastatą ir užsidegė.

„Preliminariais duomenimis, žuvo du įgulos nariai. Keleivių sąrašai dar tikslinami“, – sakė administracijos atstovas.

Pasak jo, daroma prielaida, jog nelaimė įvyko dėl variklio gedimo.

„YouTube“ platformoje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas nelaimės momentas. Skelbiama, kad vaizdo įrašą darė vienas iš keleivių.

Visus keleivius pavyko išgelbėti. Iš jų 33 asmenys patyrė įvairių traumų, keturi buvo iš karto hospitalizuoti, du iš jų – vaikai.

„Hospitalizuoti dar penki žmonės. Diagnozės: apsinuodijimas degimo metu susidarančiomis medžiagomis, daugybiniai sumušimai, stiprus stresas. Iš viso dabar gydomi devyni nukentėjusieji“, - vėliau ketvirtadienį paskelbė respublikos vadovo atstovas spaudai Aleksejus Fiševas savo paskyroje viename socialiniame tinkle.

Tarp lėktuvo keleivių buvo keturi vaikai. Traumų patyrusius nepilnamečius guldo į respublikinę klinikinę vaikų ligoninę Ulan Udė. Nižneangarsko rajono centrinėje ligoninėje dabar yra 13-metė ir 17-metis.

Dėl netinkamo lėktuvo nusileidimo iškelta baudžiamoji byla.

Remiantis interneto svetainės russianplanes.net duomenimis, incidentą patyręs lėktuvas nuo 1977 iki 1991 metų buvo naudojamas kaip skraidanti laboratorija. Lėktuvo techninės apžiūros pažymėjimas galiojo iki 2019 metų liepos 28 dienos.