Šis terminas kelia asociacijų su sovietiniais laikais, kai užsienio agentais buvo vadinami nepatriotiški valdžios kritikai, neva papirkti Vakarų valstybių. „Užsienio agentams“ priskiriamos grupės Rusijoje privalo atskleisti savo finansavimo šaltinius, darbuotojus ir žymėti savo publikacijas atitinkama „užsienio agento“ žyma. Už šių reikalavimų nevykdymą numatytos baudos.

Įstatymas laikomas bandymu diskredituoti aktyvistus.

„Za prava čeloveka“ pareiškime sakoma, kad neeilinis organizacijos suvažiavimas nusprendė ją likviduoti, nes jos lyderis Levas Ponomariovas buvo įtrauktas į Teisingumo ministerijos „užsienio agentų“ sąrašą.

Pareiškime taip pat nurodoma, kad pagal įstatymą organizacijos nariams gresia baudos ir įkalinimas.

Vienas žymiausių teisių gynėjų šalyje L. Ponomariovas, kuris nevyriausybinę „Za prava čeloveka“ įkūrė 1997 metais, „užsienio agentams“ pagal Rusijos išplėstą įstatymą buvo priskirtas gruodį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)